Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτή δυσαρέσκεια στελεχών για τον Πολάκη – Προβληματισμός Τσίπρα για Φίλη και Δρίτσα

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου βρέθηκε και πάλι χθες ο Παύλος Πολάκης με πολλούς συντρόφους του να βάζουν θέμα για τον διχαστικό λόγο που χρησιμοποιεί και ο οποίος κάνει κακό στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Νίκος Μπίστης ζήτησε από το σώμα να γίνει ονομαστική αναφορά στην συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων στην Πολιτική απόφαση του οργάνου.

Τα περισσότερα στελέχη ωστόσο- Ν.Φίλης, Ν.Βούτσης Π.Παναγιώτου, Π.Λάμπρου, Σ.Δανέλλης, Α.Λιάκος -περιέγραψαν την συμπεριφορά Πολάκη χωρίς να τον κατονομάσουν, επιμένοντας ωστόσο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μόνο κακό κάνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δυσαρέσκεια Τσίπρα για Δρίτσα και Φίλη λόγω Ελληνικού

 Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ωστόσο χθες στην συνεδρίαση με πρόθεση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σε ότι αφορά τα όργανα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί καθώς η καταψήφιση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό από τον Νίκο Φίλη και τον Θοδωρή Δρίτσα έδωσαν αφορμή για πολλά σχόλια και επικρίσεις από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.   

Τα δύο στελέχη στις μετέπειτα τοποθετήσεις τους είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε απόφαση από θεσμοθετημένο όργανο και γι αυτό ψήφισαν κατά συνείδηση.

«Θέτει κάποιος θέμα αμφισβήτησης της νομιμοποίησης του Πολιτικού Κέντρου;» ρώτησε με το καλημέρα ο Αλέξης Τσίπρας τα 40 στελέχη του κόμματος του που μετέχουν στο Πολιτικό συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι το Πολιτικό Κέντρο είναι η μετεξέλιξη του πρωινού καφέ στο οποίο μετέχει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας . Δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα  οι Δ.Τζανακόπουλος, Π.Σκουρλέτης, Ο.Γεροβασίλη, Ε.Τσακαλώτος, Γ.Ραγκούσης, Ν.Παππάς, Αλ.Χαρίτσης, Ε.Αχτσιόγλου, Θ.Θεοχαρόπουλος, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Ν.Μπίστης, Μ.Καλογήρου, Αλ.Φλαμπουράρης, Ν.Βούτσης συνεδριάζουν για να χαράξουν πολιτική στα θέματα της επικαιρότητας .

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά στελέχη υποστήριξαν ότι οι αποφάσεις πρέπει να τηρούνται απ όλους ενώ ο Νίκος Φίλης Και ο Θ. Δρίτσας επέμειναν ότι τέτοιου είδους θέματα πρέπει να συζητιούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα τους.

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πάντως χθες ένα επιπλέον βήμα σε ότι αφορά τα σενάρια των εκλογών αφού σήκωσε το γάντι που του πετάει τακτικά η κυβέρνηση λέγοντας του ότι δεν ζητάει εκλογές γιατί ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει .

«Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε  την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και την προστασία των εργαζομένων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας .

Ακόμα  έκανε λόγο για «ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις».

 Γι αυτό το λόγο άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το κόμμα του σε  σε εκλογικό συναγερμό ζητώντας από τα στελέχη του να επικοινωνήσουν με τον κόσμο προβάλλοντας τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ..  «Η κατάρρευση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία», είπε αναφερόμενος σε αυτό το θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αντλήσει πόρους που ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ
«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και είμαι πραγματικά περήφανος που ως Έλληνας επίτροπος βρίσκομαι στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Μαξίμου
Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ψευταράς και Χίτλερ», «σταμάτα ανάγωγη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρπάχτηκε επίσης τόσο με τον Βασίλη Βιλιάρδο της Ελληνικής Λύσης όσο και με τον Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Ο Νίκος Καρανίκας «στοχοποιεί» το περιβάλλον Τσίπρα – «Ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά δεν πήραν χαμπάρι ότι ο κόσμος άλλαξε»
Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορώντας συνεργάτες του για γεωπολιτικές αυταπάτες, αναχρονισμό και χρόνια ανεπάρκεια
Ο Νίκος Καρανίκας 8
Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για τα «μπλόκα» αγροτών και κτηνοτρόφων – Τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ και το μήνυμα για κατανόηση
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι βουλευτές που προέρχονται από αγροτικούς νομούς, και γίνονται δέκτες των παραπόνων από τους τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωση τους
αγρότες