Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Από λάθος ψήφισε «όχι» στα 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς, άλλαξε την ψήφο του

ΣΥΡΙΖΑ: Από λάθος ψήφισε «όχι» στα 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς, άλλαξε την ψήφο του

Από λάθος που έγινε χτες (12.12.2022) στην ψηφοφορία στη Βουλή για το έκτακτο επίδομα 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να έχει ψηφίσει «όχι».

Ειδικότερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, διευκρίνισε με σχετική δήλωσή της (βάσει του άρθρου 72Α του Κανονισμού της Βουλής) ότι η ψήφος της στην τροπολογία ήταν «ναι» και ότι εκ παραδρομής ψήφισε «όχι». Η τροπολογία, πάντως, εγκρίθηκε χτες από τη Βουλή και χωρίς την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σήμερα, διορθώθηκε η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ σε «ναι». Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, κατά την ψηφοφορία για την τροπολογία για τους τους αστυνομικούς και λιμενικούς, «ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ ψήφισε «όχι».

Σε γραπτή δήλωσή της, η κ. Πούλου διευκρινίζει: 

«Σχετικά με την Τροπολογία 1516/139, που μεταξύ άλλων, αφορά και στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, –που όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα φορολογηθούν κατά τη δήλωση εισοδήματος 2022!– η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι θετική, όπως αναλυτικά αναφερθήκαμε στις τοποθετήσεις μας χθες στην Ολομέλεια. Μάλιστα, διεκδικήσαμε και την επέκτασή της σε άλλους εργαζόμενους (Υπ. Εθνικής Άμυνας, Υπ. Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Υπ. Υγείας κ.α.).

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκ παραδρομής, αντιστράφηκε η ψήφος μας με την επόμενη Τροπολογία 1517/140 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την οποία καταψηφίζουμε.

Η θετική ψήφος μας στην Τροπολογία 1516/139 έχει ήδη διευκρινιστεί στα Πρακτικά της Βουλής, έτσι όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό».

Πριν από αυτήν την εξέλιξη, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες καταψήφισε την τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Φαίνεται ότι οι γνωστές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ένστολο προσωπικό δεν του επιτρέπει να συμφωνήσει στην οικονομική ενίσχυσή του κι ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί με τίποτα να ξεκολλήσει από τη λογική του «όχι σε όλα»!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις