Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Μητσοτάκης την Κεραμέως

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Νίκη Κεραμέως», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχετικά με την ανακοίνωση της επιβολής προστίμου από την ΑΠΔΠΧ στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του πως «η Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 27/5/24, την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 400.000Euro στο Υπ. Εσωτερικών – που θα τα πληρώσουν οι πολίτες –  για το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων εξωτερικού, ενώ ανέβαλε την έκδοση απόφασης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από αίτημά της για αναβολή προκειμένου να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όπως περιγράφεται και στην απόφαση, αποδεικνύεται ξανά πως τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν ‘μπαλάκι’ επί μήνες μεταξύ ΥΠ.ΕΣ, ΝΔ και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας». Σημειώνει ότι «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Ν. Κεραμέως, η οποία φυσικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά εκ νέου: «Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου που τα παρέλαβε 20/1/2024) έχει παραδώσει ο Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;».

Σχολιάζει ότι δεν περιμένει απάντηση, «όπως δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα καμία για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με το Predator. Όπως δεν έχουμε λάβει ούτε και για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του. Και όπως δεν περιμένουμε να μας απαντήσουν γιατί πολύ πρόσφατα βουλευτής και στελέχη της ΝΔ βράβευσαν την επίορκο εφοριακό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Θετικά βλέπουν τα μέτρα Μητσοτάκη για ενοικιαστές και συνταξιούχους οι πολίτες – Παραμένει δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας
Οι πολίτες ζητούν μέτρα και για την περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας τάξης - «Μοιρασμένοι» για το πότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές
Ακίνητα 17
Άδωνις Γεωργιάδης για Παύλο Πολάκη: Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Δικάζεται την Τετάρτη για συκοφαντία μετά από 5 αναβολές
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί η μηνυτήρια αναφορά του Σταμάτη Πουλή και της συζύγου του σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παύλο Πολάκη