Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση Δρίτσα, δεν εκφράζει ούτε εμάς ούτε τον ίδιο

ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση Δρίτσα, δεν εκφράζει ούτε εμάς ούτε τον ίδιο

Θέση για τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη» πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζονταν την ατυχή. Νέες διευκρινιστικές δηλώσεις και από τον πρώην υπουργό.

Η δήλωση που έκανε ο Θοδωρής Δρίτσας στο «Κανάλι Ένα» για την 17 Νοέμβρη, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πολιτική θύελλα, με τη Νέα Δημοκρατία να απαιτεί από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπα να πάρει θέση.

Click4more Δρίτσας για το «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη»: Άλλο είπα, άλλο εννοούσα

Αντ’ αυτού, πάντως, πήρε θέση το κόμμα και έκρινε πως η δήλωση ήταν ατυχής και πως δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τον ίδιο τον Θοδωρή Δίτσα, που την έκανε…

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής.

Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές.

Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Θοδωρής Δρίτσας: Η τρομοκρατία δεν πέρασε

Ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03.03.2021) στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι «ο λόγος του ήταν “ελλιπής” και ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι “δεν πέρασε” η τρομοκρατία στην Ελλάδα».

«Σε ό,τι με αφορά, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, για όσους καλοπροαίρετα κατανόησαν αλλιώς τα λεγόμενα μου», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως δεν κάνει διακρίσεις στην ανθρώπινη ζωή και πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο στο όνομα οποιαδήποτε ιδέας, να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος ως τιμωρός ή εκδικητής.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις