Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητα τα αιτήματα των μαθητών – Η ΝΔ είναι αυτή που συναντήθηκε με τους αρνητές της μάσκας

ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό των μαθητών που διαμαρτύρονται κάνοντας καταλήψεις βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως επισημαίνουν τα στελέχη του «οι μαθητές ζητούν ένα σχολείο με ασφάλεια, ζητούν να μην είναι 27 άτομα ανά τμήμα, ζητούν να γίνουν προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας, καθηγητές και δασκάλους. Αυτά είναι αυτονόητα αιτήματα και είναι ευθύνη κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να είναι αυτή τη στιγμή στο πλάι των μαθητών».

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επεσήμαιναν ακόμα ότι «το γεγονός ότι η κ. Κεραμέως απειλεί τα παιδιά, λέγοντας ότι θα κάνουν μαθήματα στις αργίες, χωρίς να λέει πώς θα λύσει τα προβλήματα των σχολείων, δείχνει σημάδια αποσταθεροποίησης για την κυβέρνηση.»

Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναδείκνυαν τα όσα είπε χθες σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ Θεόδωρος Τσούχλος, υποστηρίζοντας ότι «η κ. Κεραμέως ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων.»

click4more: Σύνοδος Κορυφής: “Ανατολίτικο παζάρι” για την Τουρκία – Το θρίλερ και οι σκληρές διαπραγματεύσεις

«Οι μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι, για πρώτη φορά γίνονται καταλήψεις με ομογενοποιημένα αιτήματα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ διαμηνύοντας προς κάθε πλευρά πως «οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι εναντίον των παιδιών». .

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των σχολείων λέγοντας ότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη. Μας έλεγε τόσο καιρό ότι διέθεσε 24 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ τελικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διέθεσε μόλις 4,6 δισεκ. ευρώ».

Κατηγόρησε μάλιστα  την υπουργό Παιδείας ότι «έξι μήνες είχε να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά πέταγε χαρταετό» ενώ επανέλαβε την κριτική του για τις προσλήψεις 20.000 λιγότερων αναπληρωτών σε σχέση με πέρυσι αμφισβητώντας τα σχετικά στοιχεία που διακινήθηκαν εκ μέρους της ΝΔ, αλλά και για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

“Η ΝΔ συναντήθηκε με τους αρνητές της μάσκας”

Και πρόσθεσε: «Η θεωρία της ΝΔ περί μαθητών αρνητών της μάσκας κατέρρευσε εκκωφαντικά στη μαθητική πορεία όπου όλοι φορούσαν μάσκες, ωστόσο επεσήμαναν ότι δεν αρκεί. Είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που γνωρίζει καλά τους αρνητές της μάσκας, η ΝΔ ήταν που συναντήθηκε μαζί τους στις διαδηλώσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που διέδιδε μέχρι και στη βουλή θεωρίες συνωμοσίας όταν υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε Μακεδονικό με τις συντάξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ακόμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα οσα είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος για τα σχολεία, έλεγαν ότι «στο έγγραφο που διένειμε το υπουργείο αναφέρεται πως «τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι στο 3% του συνόλου».

Σοκάρει η παραδοχή πως περίπου 40.000 μαθητές αποτελούν για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση μια στατιστική ασημαντότητα. Ούτε μια λέξη βέβαια για τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που φοιτούν σε τμήματα των 22, των 23 και των 24 παιδιών. Ούτε μια λέξη και για το γεγονός ότι η ΝΔ ψήφισε την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις