Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητη η παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη την οποία ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή της υπουργοποίησής του

«Βαριά εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος σχολίασε την παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη από την θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος είναι «αυτονόητη η παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της υπουργοποίησής του».

Παράλληλα τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετά από αυτήν την εξέλιξη βαριά εκτεθειμένος. Η κυβέρνηση των καρτέλ των Τεμπών και των υποκλοπών έχει την υπογραφή του».

Το Σάββατο (15/03/2025) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για την υπουργοποίηση του Αρίστου Δοξιάδη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προσβλητικό ανασχηματισμό που προκαλεί την κοινωνία» και χαρακτηρίζει τον Αρίστο Δοξιάδη σεσημασμένο υβριστή» των πολιτών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Υβριστής των πολιτών που διαδήλωσαν για τα Τέμπη και άνθρωπος συνώνυμο των καρτέλ ο κ. Δοξιάδης αδιανόητο να ορκίζεται υπουργός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την κοινωνία και την προκαλεί. Το απέδειξε με τον χθεσινό προσβλητικό ανασχηματισμό. Γιατί πρόκληση αποτελεί μεταξύ άλλων η υπουργοποίηση του στενού συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, Αρίστου Δοξιάδη.

Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης είναι «σεσημασμένος» υβριστής των πολιτών και των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη – έχοντας αποκαλέσει «δήθεν σοβαρούς», «ψεκασμένους» και «μπάζους» στα social media όσους καταγγέλλουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Είναι ταυτόχρονα και ένας ακόμη αποτυχημένος… «άριστος», καθώς διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), από το οποίο έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες 8 από τα 15 μέλη του (!), οι περισσότεροι καθηγητές πανεπιστημίων.

Αλλά, σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Δοξιάδης, σύμφωνα με στοιχεία και επώνυμες καταγγελίες, εμπλέκεται και στη μεγάλη υπόθεση του «καρτέλ» του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει αν αληθεύει ότι ο κ. Δοξιάδης ανέλαβε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Απόλλων» που καταδικάστηκε δυο φορές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αποφάσεις 452 και 455 του 2009) για πρακτικές που συνιστούν κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης και της επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα.

Οφείλει να απαντήσει αν υπήρξε εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας η οποία, αφού το διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε το 2011 όλες τις αιτιάσεις της, «κατέβασε ρολά», αφήνοντας χρέη σε προμηθευτές, στο δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Χρέη που δεν έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα, αφού η «Απόλλων» φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου το 2024, με οφειλές που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.

Εφόσον όλα αυτά ισχύουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει, άμεσα, να αποπέμψει τον νέο του υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας. Αλλιώς θα επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση των καρτέλ απέκτησε και επίσημα, πολιτικό εκπρόσωπο τους στις τάξεις της.».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Το στοίχημα Τσίπρα μέχρι το Συνέδριο – Περιοδείες, πολιτική ταυτότητα και οργανωτική συγκρότηση
Η απόφαση για Προγραμματικό Συνέδριο στις αρχές του 2027 δίνει χρονικό ορίζοντα στην επόμενη φάση της Συμπαράταξης. Τι σηματοδοτούν οι παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη και την οικονομία και ποιος είναι ο ρόλος των εβδομαδιαίων εξορμήσεων στην περιφέρεια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Εμφύλιος» στην Κεντροαριστερά: Τα νεότερα «πολεμικά ανακοινωθέντα» ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ, η κόντρα Καρτερού – Δουδωνή και το «βλακόμετρο»
Στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι πίσω από το επίμαχο άρθρο Καρτερού κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζουν ότι καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 9
Παράθυρο Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για νέα μέτρα: Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
93
Κέλλυ Σταμούλη: «Έλεος κυβέρνηση, είμαστε όλοι λούτσα» – Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ βγήκε στη βροχή και έκανε βίντεο
«Γι' αυτό σας λέω ΠΑΣΟΚ… Και έγινα και λούτσα» κλείνει το βίντεό της η κυρία Σταμούλη, αποκαλύπτοντας ότι τον ρόλο του εικονολήπτη τον είχε αναλάβει η μητέρα της
Κέλλυ Σταμούλη
16
«Μπρα ντε φερ» ΠΑΣΟΚ – Τσίπρα μετά τα πυρά του προέδρου της ΕΛΑΣ: Ο «χρυσός χορηγός» του Μητσοτάκη έχει πια αποκαλυφθεί
«Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει την πολιτική αλλαγή σε πείσμα των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα και των συμφερόντων που τους στηρίζουν» σημειώνει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 9