Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητη η παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη την οποία ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή της υπουργοποίησής του

«Βαριά εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος σχολίασε την παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη από την θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος είναι «αυτονόητη η παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της υπουργοποίησής του».

Παράλληλα τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετά από αυτήν την εξέλιξη βαριά εκτεθειμένος. Η κυβέρνηση των καρτέλ των Τεμπών και των υποκλοπών έχει την υπογραφή του».

Το Σάββατο (15/03/2025) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για την υπουργοποίηση του Αρίστου Δοξιάδη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προσβλητικό ανασχηματισμό που προκαλεί την κοινωνία» και χαρακτηρίζει τον Αρίστο Δοξιάδη σεσημασμένο υβριστή» των πολιτών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Υβριστής των πολιτών που διαδήλωσαν για τα Τέμπη και άνθρωπος συνώνυμο των καρτέλ ο κ. Δοξιάδης αδιανόητο να ορκίζεται υπουργός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την κοινωνία και την προκαλεί. Το απέδειξε με τον χθεσινό προσβλητικό ανασχηματισμό. Γιατί πρόκληση αποτελεί μεταξύ άλλων η υπουργοποίηση του στενού συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, Αρίστου Δοξιάδη.

Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης είναι «σεσημασμένος» υβριστής των πολιτών και των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη – έχοντας αποκαλέσει «δήθεν σοβαρούς», «ψεκασμένους» και «μπάζους» στα social media όσους καταγγέλλουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Είναι ταυτόχρονα και ένας ακόμη αποτυχημένος… «άριστος», καθώς διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), από το οποίο έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες 8 από τα 15 μέλη του (!), οι περισσότεροι καθηγητές πανεπιστημίων.

Αλλά, σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Δοξιάδης, σύμφωνα με στοιχεία και επώνυμες καταγγελίες, εμπλέκεται και στη μεγάλη υπόθεση του «καρτέλ» του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει αν αληθεύει ότι ο κ. Δοξιάδης ανέλαβε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Απόλλων» που καταδικάστηκε δυο φορές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αποφάσεις 452 και 455 του 2009) για πρακτικές που συνιστούν κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης και της επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα.

Οφείλει να απαντήσει αν υπήρξε εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας η οποία, αφού το διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε το 2011 όλες τις αιτιάσεις της, «κατέβασε ρολά», αφήνοντας χρέη σε προμηθευτές, στο δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Χρέη που δεν έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα, αφού η «Απόλλων» φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου το 2024, με οφειλές που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.

Εφόσον όλα αυτά ισχύουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει, άμεσα, να αποπέμψει τον νέο του υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας. Αλλιώς θα επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση των καρτέλ απέκτησε και επίσημα, πολιτικό εκπρόσωπο τους στις τάξεις της.».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού