Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδουν τις έδρες τους Τσακαλώτος και Πέρκα – Μύδροι Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από δύο θυελλώδεις συνεδριάσεις και με την απώλεια 45 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής (12.11.2023) η Κ.Ε. της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ξενοδοχείο President μετά και την εκρηκτική νέα ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Κ.Ε. έκανε δεκτές τις τροπολογίες κατά του δημοψηφίσματος και επί της ουσίας υιοθέτησε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ότι πλέον και μετά την αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με μια νέα σύντομη ομιλία στους αποχωρήσαντες από την Ομπρέλα. Σε ιδιαίτερα αυστηρό κλίμα ο κ. Κασσελάκης έθεσε θέμα των βουλευτικών εδρών και κάλεσε τόσο τους κ. Τσακαλώτο και Πέρκα όσο και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου να παραδώσουν τις έδρες.

Ωστόσο, η Πέτη Πέρκα μιλώντας στο newsit.gr σημείωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν πρόκειται να την παραδώσει. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι «δυο βουλευτές έχουν υπογράψει την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας». 

Σημείωσε ότι βάσει αυτού «όλοι/όλες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/υποχρεωμένες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, όλοι/όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Τόνισε, δε, πως οι έδρες τους «ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην πλάτη του Αλέξη Τσίπρα εκλέχτηκαν».

O Στέφανος Κασσελάκης λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης έκανε μια ανάρτηση για τους δυο βουλευτές:

Αποχωρήσεις και δεύτερες σκέψεις

Από νωρίς το πρωί έγινε γνωστό πως ο Διονύσης Τεμπονέρας και η δική ομάδα των 6 θα παράμενε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε η αποχώρηση του Στέφανου Τζουμάκα.

Αργά το μεσημέρι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η τάση της «Ομπρέλας» στην οποία ανήκει ανακοίνωσαν με μια ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μένει να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των βουλευτών Πέρκα και Τσακαλώτου που ανήκουν στην «Ομπρέλα».

Μόλις τελείωσε η ομιλία απάντηση στην Ομπρέλα του Στέφανου Κασσελάκη δόθηκε στη δημοσιότητα και η επιστολή κόλαφος της Έφης Αχτσιόγλου και της δικής της ομάδας στην οποία, επεσήμαναν πως παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα κατήγγειλε τον Κασσελάκη για ακροδεξιές μεθόδους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συγκίνηση στην κηδεία του Γιώργου Σουφλιά, με την ελληνική σημαία το φέρετρο για το τελευταίο αντίο - Στην εξόδιο ακολουθία ο Μητσοτάκης
Επιθυμία της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στη μνήμη του πρώην υπουργού της ΝΔ στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Κηδεία Γιώργου Σουφλιά 10
Μήνυμα Παππά σε Φάμελλο: Να φέρει συμφωνία με τον Τσίπρα, αλλιώς θα έχουμε θέμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ζητεί καθαρή γραμμή για τη σχέση με την ΕΛΑΣ και προειδοποιεί ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν μπορεί να μείνει «στον αέρα»
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος
7