Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τον “παίζουν” στις τηλεοράσεις και στρέφεται στα social media – Ο ρόλος του isyriza

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποφασισμένος να αναδείξει το θέμα της πολυφωνίας και της δημοκρατίας στην ενημέρωση εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι εάν η κυβέρνηση πάει τελικά σε εκλογές τα ΜΜΕ θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ακριβώς το ίδιο θέμα είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, όπου τελικά η κατάσταση γύρισε μπούμερανγκ σε αυτούς που πρωτοστατούσαν στην εκστρατεία φίμωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Click4more Χαρίτσης: Επιστολή στο ΕΣΡ για τα κανάλια και επίθεση στην ΕΡΤ

Έτσι καθώς πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγάλη δυναμική, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει να ρίχνουν το βάρος τους εκεί. Χθες μάλιστα ανέβασαν το βιντεάκι με την ηθοποιό Άννα Ελεφάντη η οποία θέτει το ερώτημα της επόμενης ημέρας: «Μένουμε σπίτι. Όταν όμως έρθει η ώρα να βγούμε έξω θα έχουμε δουλειές …». Τέτοιου είδους βίντεο θα είναι πλέον καθημερινά με όλα τα θέματα τα οποία θέλει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης «ώστε να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση των πολιτών και να εκλείψουν φαινόμενα μονοφωνικής ενημέρωσης» στέλνοντας  επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρομάνο.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την κρίση του κορονοϊού, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς μονομέρειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, καθώς οι φωνές των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμπίπτουν ως φαίνεται στα γενικότερα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Ο λόγος και η δραστηριότητα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, βρίσκει όλο και λιγότερο πρόσβαση στην ενημέρωση των πολιτών, όπως άλλωστε και κάθε κριτική ή εναλλακτική φωνή που διαφοροποιείται από το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καλώντας το ΕΣΡ να «ασκήσει τη νόμιμη αρμοδιότητά του και να ανταποκριθεί στη συνταγματική αποστολή του», ήτοι «να ελέγχει την τήρηση της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της δημοκρατίας στην ενημέρωση των πολιτών».

Click4more Τσίπρας: «Συνειδητή επιλογή Μητσοτάκη μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις» (video)

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ΕΡΤ, για την οποία «ανακύπτει πλέον σοβαρά το ζήτημα κατά πόσον τηρεί την εκ του νόμου αποστολή της» ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι «η δημόσια ραδιοτηλεόραση έφτασε στο σημείο να μεταδίδει συζητήσεις με τη συμμετοχή αποκλειστικά κυβερνητικών στελεχών, αγνοώντας πλήρως την αντιπολίτευση».

Αναφέρει, δε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι «στις 6 Απριλίου 2020, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα #ΜένουμεΌρθιοι», ωστόσο «κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν αναμετέδωσε την συνέντευξη Τύπου, ενώ η δημόσια τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση μετά από είκοσι λεπτά».

Στο πλαίσιο αυτό στην Κουμουνδούρου αποφάσισε την καταγραφή, σε καθημερινή βάση, των ειδήσεων κυρίως των δελτία των μεγάλων καναλιών, προκειμένου να έχει ένα αξιόπιστο δείγμα γραφής της τήρησης της δεοντολογίας.

Σε πρώτη φάση η καταγραφή θα γίνεται από την ομάδα του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και θα «ανεβαίνει» καθημερινά στο «isyriza.gr» αλλά και στα λεγόμενα κομματικά μέσα (Αυγή, Κόκκινο, Left).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
Μαρία Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το άδειο δωμάτιο
«Όπως στην Τέμπη, έτσι και παντού, η απαίτηση για απόδοση πραγματικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών είναι μη διαπραγματευτική», το μήνυμα της προέδρου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία
Μαρία Καρυστιανού
Στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Διέξοδος και ελπίδα για τον προοδευτικό κόσμο»
Η πρώην υπουργός συνδέει την απόφασή της με τη συνέπεια στις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές που, όπως επισημαίνει, έχει υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της πολιτικής της διαδρομής
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου 11
Μετωπική Γεωργιάδη με Ανδρουλάκη: «Η μικρόψυχη αντιπολίτευση δεν θα σας κάνει πρωθυπουργό» – «Θα τα ακούτε, θέλετε ή όχι»
Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους για το ΕΣΥ, το τουρκολιβυκό μνημόνιο και την απαγόρευση των social media στους ανηλίκους - Οι αιχμές για τον Κασιδιάρη και η αναφορά στη δημοσκόπηση
Ανδρουλάκης και Γεωργιάδης 5