Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει εμφύλιος – Έχουμε μονομέτωπο κατά της δεξιάς»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα απάντηση με «πυρά» στα πρωτοκλασσάτα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης με μία μεταμεσονύχτια ανάρτησή του από τη Νέα Υόρκη, όπου παραμένει εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων, δίνουν πηγές της Κουμουνδούρου. «Κανένας εμφύλιος» στο κόμμα, υποστηρίζουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μονομέτωπο κατά της δεξιάς», επισημαίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου και προσθέτουν «δείχνοντας» τους «τρεις» που από το πρωί προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, πως ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το κόμμα «δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς».

«Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη  μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης.

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις  τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή!

Αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Και συνεχίζουν: «Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν  θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «εμφύλιος». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς.

Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την  προσπάθεια για την τελική νίκη», καταλήγουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Χυδαία όσα είπε ο Παϊτέρης για μένα και τη μητέρα μου – Έχω κινηθεί ήδη νομικά»
«ήταν μια χυδαία προσβολή της προσωπικότητάς μου, της αξιοπρέπειάς μου, και δη της μητέρας μου και είναι ότι ιερότερο έχω και δεν σηκώνω κουβέντα γι' αυτό» είπε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου
Η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο - «Κανένας πολίτης δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης»
«Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης διαβιβάστηκε εντός 24 ωρών στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για περαιτέρω ενέργειες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ ενήργησε όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση για την εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» τονίζουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ / ΕUROKINISSI 14
Κώστας Μπακογιάννης για το μποτιλιάρισμα λόγω αγώνα δρόμου: Η Αθήνα έπαθε έμφραγμα – Οι δρόμοι δεν πρέπει να κλείνουν εργάσιμες ημέρες
«Ασφαλώς όλες οι διοργανώσεις είναι ευπρόσδεκτες. Η ταλαιπωρία των Αθηναίων όμως δεν είναι» γράφει σε ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
Φυλλορροεί η «Ελπίδα» της Μαρίας Καρυστιανού: Βασίλης Κοκοτσάκης και ο Πτέραρχος Αθανάσιος Παπανικολάου αποχώρησαν με αιχμές – Μαζική φυγή και στη Βόρεια Ελλάδα
Συγγνώμη από όσους τον εμπιστεύθηκαν ζητεί ο Κοκοτσάκης, για περίκλειστη παρέα καθοδηγητών της ΝΙΚΗΣ, ο Παπανικολάου
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης 84