Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει εμφύλιος – Έχουμε μονομέτωπο κατά της δεξιάς»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα απάντηση με «πυρά» στα πρωτοκλασσάτα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης με μία μεταμεσονύχτια ανάρτησή του από τη Νέα Υόρκη, όπου παραμένει εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων, δίνουν πηγές της Κουμουνδούρου. «Κανένας εμφύλιος» στο κόμμα, υποστηρίζουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μονομέτωπο κατά της δεξιάς», επισημαίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου και προσθέτουν «δείχνοντας» τους «τρεις» που από το πρωί προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, πως ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το κόμμα «δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς».

«Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη  μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης.

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις  τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή!

Αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Και συνεχίζουν: «Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν  θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «εμφύλιος». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς.

Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την  προσπάθεια για την τελική νίκη», καταλήγουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
MRB: Πώς διαβάζει το επιτελείο Τσίπρα τα ευρήματα της δημοσκόπησης – Σε μονοψήφια επίπεδα η διαφορά της ΕΛΑΣ από τη ΝΔ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού διατηρεί τη δεύτερη θέση σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, ενώ η συζήτηση για τις μετεκλογικές ισορροπίες επανέρχεται στο προσκήνιο
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 14
Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές – Χρειαζόμαστε συμμαχίες, αλλά με κορμό το κόμμα
Ο βουλευτής στέλνει μήνυμα πολιτικής αυτονομίας ενόψει Κεντρικής Επιτροπής, αφήνοντας αιχμές για τις κινήσεις Τσίπρα και απορρίπτοντας σενάρια «παγώματος» του κόμματος
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος
Τουρκία σε Μητσοτάκη για το casus belli: «Δεν αποτελούμε απειλή για κανέναν που δεν αποτελεί απειλή για εμάς»
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ζητά αποφυγή ρητορικής που «κλιμακώνει τις εντάσεις», την ώρα που η Αθήνα θέτει ξανά στο τραπέζι την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας
Μητσοτάκης και Ερντογάν 9
Διπλωματικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για την προμήθεια F-35 από την Τουρκία – Η Άγκυρα παραμένει εκτός SAFE από το 2019
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η δημόσια συζήτηση που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα κινείται πολύ πιο γρήγορα από τα πραγματικά δεδομένα
Υπουργείο Εξωτερικών
«Πυρά» Κανέλλη κατά Τσίπρα: «Ποιο είναι το καινούργιο;» – «Περιοδεύοντες θίασοι» οι μετακινήσεις στην ΕΛΑΣ
Με αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό και τις πολιτικές μετακινήσεις, η βουλευτής του ΚΚΕ παρομοίασε το νέο κόμμα με «ουρανοξύστη που έχουν λυγίσει οι κολώνες του»
Λιάνα Κανέλλη, ΚΚΕ
Γεραπετρίτης: «Όσο υπάρχει casus belli, η Τουρκία θα βρίσκει ελληνικό μπλόκο στην ευρωπαϊκή άμυνα»
Η Αθήνα σηκώνει θεσμικό τείχος απέναντι στη συμμετοχή της Άγκυρας στα ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα, καθιστώντας σαφές ότι η απειλή πολέμου δεν μπορεί να συνυπάρχει με αμυντική συνεργασία στην Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης
Ανδρουλάκης από την κηδεία της Βάγιας Νέστορα: «Καμία ανοχή στη βία, την τρομοκρατία και τον διχασμό»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Κοζάνη για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Βάγιας Νέστορα, ζητώντας την άμεση σύλληψη των δραστών των εμπρηστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη
Νίκος Ανδρουλάκης, κηδεία Νέστορα