Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει εμφύλιος – Έχουμε μονομέτωπο κατά της δεξιάς»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα απάντηση με «πυρά» στα πρωτοκλασσάτα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης με μία μεταμεσονύχτια ανάρτησή του από τη Νέα Υόρκη, όπου παραμένει εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων, δίνουν πηγές της Κουμουνδούρου. «Κανένας εμφύλιος» στο κόμμα, υποστηρίζουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μονομέτωπο κατά της δεξιάς», επισημαίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου και προσθέτουν «δείχνοντας» τους «τρεις» που από το πρωί προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, πως ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το κόμμα «δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς».

«Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη  μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης.

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις  τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή!

Αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Και συνεχίζουν: «Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν  θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «εμφύλιος». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς.

Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την  προσπάθεια για την τελική νίκη», καταλήγουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 41
Η Μαρία Καρυστιανού «βλέπει» μυστική διπλωματία σε κλειστές λέσχες στο δείπνο Άδωνι Γεωργιάδη με Ισραηλινούς δημοσιογράφους
Η Μαρία Καρυστιανού θέτει μάλιστα το ερώτημα «​Διαφάνεια ή «Κλειστές Λέσχες»;», ανάγοντας ένα δείπνο σε μείζον πολιτικό γεγονός, παρότι η σύνθεση ήταν διακομματική και δεν παρέστη μόνον ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η επικεφαλής του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», Μαρία Καρυστιανού