Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει εμφύλιος – Έχουμε μονομέτωπο κατά της δεξιάς»

Νέα απάντηση με «πυρά» στα πρωτοκλασσάτα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης με μία μεταμεσονύχτια ανάρτησή του από τη Νέα Υόρκη, όπου παραμένει εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων, δίνουν πηγές της Κουμουνδούρου. «Κανένας εμφύλιος» στο κόμμα, υποστηρίζουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μονομέτωπο κατά της δεξιάς», επισημαίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου και προσθέτουν «δείχνοντας» τους «τρεις» που από το πρωί προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, πως ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το κόμμα «δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς».

«Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη  μάχη ενάντια στην δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης.

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις  τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή!

Αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Και συνεχίζουν: «Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν  θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «εμφύλιος». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς.

Είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την  προσπάθεια για την τελική νίκη», καταλήγουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Κασσελάκης: Οι «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο» θα κατέβουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές
Σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τελείως ανέτοιμη και οι οικονομικές επιπτώσεις για την Ελλάδα θα είναι μεγάλες
Στέφανος Κασσελάκης
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τις πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν στην ελληνική οικονομία
Στη σύσκεψη συμμετέχουν σε επίπεδο υπουργών ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου, ενώ ο Θάνος Πετραλιάς θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες
Μέγαρο Μαξίμου
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 32,7% η ΝΔ με διαφορά 15,9 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – «Χαμηλές πτήσεις» για Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός – Επτακομματική η επόμενη Βουλή - Το 85% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την σύρραξη στη Μέση Ανατολή
Κάλπη 129
Τριμερής Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη και Μακρόν στην Πάφο: Έμφαση σε αποκλιμάκωση, Λίβανο και ασφάλεια της ναυσιπλοΐας
Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις σε Ιράν και Μέση Ανατολή, με αναφορές στην ευρωπαϊκή εγρήγορση απέναντι στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης
Μητσοτάκης, Μακρόν, Χριστοδουλίδης