Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Διεργασίες στην «εσωκομματική αντιπολίτευση» – Τι ειπώθηκε στην συγκέντρωση στελεχών της «Ομπρέλας»

ΣΥΡΙΖΑ

Στο μπαρ «Low Profile» στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 17.03.2022, τα στελέχη της «Ομπρέλας» (σ.σ. η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να βρεθούν με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μιλήσουν μαζί τους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή το 3ο συνέδριο του κόμματος τους που γίνεται ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα. Όπως είναι γνωστό οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και της ΚΕ από την βάση του κόμματος και όχι από το συνέδριο έχει φέρει πολλές τριβές στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου καθώς τα στελέχη της «Ομπρέλας» από την πρώτη στιγμή έχουν δηλώσει την διαφωνία τους στην νέα εκλογική διαδικασία.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το τι θα γίνει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του προέδρου από την βάση, τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ

Τα… αγκάθια που δεν έχουν ξεπεράσει τα στελέχη της Ομπρέλας

Η αίσθηση που υπήρξε στους παρευρισκόμενους είναι ότι παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα η ατμόσφαιρα στο συνέδριο δεν θα είναι και πολύ ήρεμη καθώς τα στελέχη της «Ομπρέλας» άφησαν να εννοηθεί ότι θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην πρόταση τους η εκλογή του προέδρου και της ΚΕ να γίνει από το συνέδριο όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά και στον αριστερό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το κόμμα τους.

Κάποιοι μάλιστα αναρωτιόντουσαν δηκτικά πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί να εκλεγεί το ανώτερο από 80- 85.000 ψήφους όταν ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξελέγη με 250.000 ψήφους παραβλέποντας επιδεκτικά ότι εκεί ψήφισαν και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής.

ΣΥΡΙΖΑ

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι μέσα στο κόμμα τους υπάρχει ένα αντι Ομπρελα κίνημα το οποίο ταυτίζεται με το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην κοινωνία. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το μείζον θέμα του ανοίγματος που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην μεσαία τάξη. Στελέχη της «Ομπρέλας» υποστήριξαν ότι αυτή την στιγμή στην αδιευκρίνιστη ψήφο υπάρχει ένα 30% ( μέσα στο οποίο ανήκει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , η Ζωή Κωνσταντοπούλου ) το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το προσεγγίζει γιατί έχει επικρατήσει η άποψη όσων προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούν να κινηθούν στα γνωστά μονοπάτια.

ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρη απάντηση πάντως οι δημοσιογράφοι δεν πήραν για το τι θα γίνει την επομένη του συνεδρίου. Αν δηλαδή υπάρχουν σκέψεις για αποχή από την κάλπη της εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ….

Όλα αυτά φυσικά εφόσον δεν στηθεί η μεγάλη κάλπη των εθνικών εκλογών η οποία θα διαμορφώσει και την πολιτική επικαιρότητα…

Ποιοι συμμετείχαν

Στην μάζωξη αυτή ήταν μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης , ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Ανδρέας Ξανθός, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Πέτρος Λάμπρου, η Αννέτα Καββαδία.

Να επισημάνουμε πάντως ότι μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε για τα μέτρα « Too little too late» και εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα ψηφίσει αν και δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις