Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια και “καρφιά” για Πολάκη – “Αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη”

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια και “καρφιά” για Πολάκη – “Αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη”

«Έχει πατέρα η αποτυχία;» αναρωτήθηκε  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, αναφερόμενος στις κυβερνητικές ευθύνες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας , και στον ρόλο που παίζουν στην ιστορία αυτή κάποια ΜΜΕ.

« Η επιτυχία του περασμένου Ιούνη είχε πατέρα, τον μάθαμε. Έσπευσαν όλοι να μας φανερώσουν τον πατέρα της επιτυχίας. Η αποτυχία του Νοέμβρη έχει πατέρα ή είναι ορφανή; Ή όταν δεν πάμε καλά φταίνε οι πολίτες;» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός σκέφτεται μόνο το πολιτικό κόστος και όφελος και αυτό είναι δραματικό όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχει μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που δεν ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας.»

Με αυτά που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι έχει αποφασίσει να αναδείξει με κάθε τρόπο τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία και για τις δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της πανδημίας στην χώρα μας.

Εξάμηνο σχέδιο με τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση του για  συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων λέγοντας: «Χρειάζεται 6μηνο σχέδιο κοινής αποδοχής με στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό. Να υπάρξει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων, χρειάζεται να παγώσουν» τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν γίνεται να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων. Αν ο κ. Μητσοτάκης απορρίψει αυτή τη σκέψη, θα έχει απόλυτα και ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί σε σχέση με την πορεία της πανδημίας το επόμενο 6μηνο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε ωστόσο και από την κίνηση του πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη ο οποίος εμφανίστηκε με ανάρτηση του στο διαδίκτυο γύρω από ένα τραπέζι μαζί με άλλους έξι φίλους και συμπολίτες του να τρώει και να πίνει χωρίς μάσκα ενώ από κάτω είχε γράψει .

Δυσαρέσκεια για τον Πολάκη

«Σήμερα στα Χανιά μετά από δύο χειρουργεία στο σπίτι του αγαπημένου φίλου  και συντρόφου του Γιάννη του Κουφαρδάκη και της γυναίκας του της Κατερίνας. « Εμείς θα το γλεντίζομε κ οπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλάσει. Ιστορία θα γράψουν οι παρέες  και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ»

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε σαφείς αποστάσεις από την στάση του βουλευτή του κόμματος του λέγοντας πως «η εικόνα ήταν αρνητική. Το αρνητικό είναι ότι έκανε κακή διαφήμιση. Είναι μία προτροπή στον κόσμο ότι ¨Εντάξει δεν χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα. Η ανάρτηση ήταν λάθος. Ο Παύλος Πολάκης είπε ότι γιατρός που χειρουργεί δεν μπορεί να διαδώσει τον ιό».

click4more: Κορονοϊός: Τελικά… μπορεί να μας “κόψει” το 13033; Το σχέδιο για τη λήξη του lockdown και η οργή για Πολάκη

Με αφορμή ωστόσο το θέμα Πολάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι υπάρχει κίνδυνος χαλαρότητας. Ότι η ευθύνη είναι συλλογική και όχι ατομική. Επανέλαβε ότι θα πρέπει να κρατιούνται οι αποστάσεις και πρόσθεσε ότι «δεν θα εκδικηθούμε την κυβέρνηση μην τηρώντας τα μέτρα».

Στην Κουμουνδούρου πάντως επικρατεί εκνευρισμός καθώς πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι τελικά με την συμπεριφορά του ο Παύλος Πολάκης αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το βασικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οι κυβερνητικές ευθύνες στην πανδημία και την οικονομία.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας μάλιστα  στα Παραπολιτικά FM ανέφερε πως: «Δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης η συνάντηση με φίλους και το φαγητό, άρα αυτό που έκανε είναι εκτός πλαισίου απαγορεύσεων και κακώς το έκανε. Από κει και πέρα κι ο ίδιος να δώσει την εξήγησή του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις