Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολα θα μείνει στη θέση της η Μενδώνη

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολα θα μείνει στη θέση της η Μενδώνη

Την άποψη ότι πολύ δύσκολα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα καταφέρει να παραμείνει στη θέση της – παρά την στήριξη που της έδωσε χθες (22.02.2021) το Μέγαρο Μαξίμου-  εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι πλέον οι αντιδράσεις έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα και χθες ζήτησε και πάλι από τον πρωθυπουργό «να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Click4more Βαρύ το κλίμα για τη Λίνα Μενδώνη – «Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ η παραίτησή της»

Σχολιάζοντας μάλιστα τα γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παρέπεμψε το θέμα στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα. Το μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που, δυστυχώς, βαρύνουν την κυβέρνησή του».

Στην Κουμουνδούρου δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι σοβαρές αντιδράσεις για το θέμα υπάρχουν και μέσα στην ΝΔ, με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να ζητούν την παραίτηση της υπουργού.

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή κάλυψη που έδωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στην Λίνα Μενδώνη για τα όσα είπε περί «επικίνδυνου ανθρώπου» – αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τα χαρακτήρισε «ατυχή έκφραση» – τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι όλο αυτό έγινε γιατί υπάρχουν θέματα με την δικαιοσύνη.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «ενώ υπήρχαν κατατεθειμένες καταγγελίες εναντίον του κ. Λιγνάδη, το περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη και της κας Μενδώνη μιλούσαν για “φήμες” και “προσωπικούς λόγους παραίτησής του”. Δεν ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έρευνα 15 ημέρες, με ό,τι προβλήματα μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Και μάλιστα, η κα Μενδώνη μας είπε ότι ο Δημ. Λιγνάδης “τους εξαπάτησε και τους έπεισε”. Το ερώτημα είναι ποιους έπεισε, και από που και ως που η υπουργός έχει εισαγγελικές ή ανακριτικές ιδιότητες», ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την αίσθηση ότι δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ότι δεν την ενδιαφέρουν οι κανόνες της δημοκρατίας, ο διαχωρισμός των εξουσιών, οι κανόνες λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, και η μη μονομερής πληροφόρηση των πολιτών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις