Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Εάν δε ληφθούν μέτρα πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν

ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας πολλοί άνθρωποι του λιανεμπορίου και της εστίασης θα καταρρέουν και θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα της αγοράς από μόνο του δεν φτάνει.

Επισημαίνουν ακόμα ότι και μόνο το γεγονός ότι την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα των χιονοδρομικών κέντρων ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης, δείχνουν ότι τα νούμερα στην οικονομία δεν βγαίνουν.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Αλέξη Τσίπρας επανέλαβε χθες πρώτη μέρα του ανοίγματος της αγοράς τις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του προκειμένου να τονωθεί πραγματικά η οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε  ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

Να θεσμοθετήσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown.

Να προχωρήσει σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη και για τη διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Και αντί να δίνει παρατάσεις, να αποσύρει επιτέλους τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε μόνη της, ο οποίος εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης το μόνο που διασφαλίζει είναι πλειστηριασμοί και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών.

«Παλινωδίες με τους εμβολιασμούς»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ωστόσο ότι εάν δεν προχωρήσει γρήγορα το θέμα των εμβολιασμών η αγορά θα ξανακλείσει.

«Η κοινωνία και το ΕΣΥ δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη» ανέφεραν χαρακτηριστικά τονίζοντας ακόμα ότι ο Κυριάκος  Μητσοτάκης «τη μία λέει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και την άλλη πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα.

Το αυτονόητο αίτημα για επίσπευση της έγκρισης των υπόλοιπων εμβολίων δεν μπορεί να κρύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη:
Διαφήμιζε πως έχει σχέδιο για 1018 έτοιμα εμβολιαστικά κέντρα και τελικά, λόγω υποστελέχωσης, στέλνει τους ηλικιωμένους για εμβόλια σε νοσοκομεία, ακόμα και σε άλλα νησιά, διακινδυνεύοντας την υγεία τους.

Έταζε 2 εκατ. εμβόλια το μήνα και έχει καταφέρει σε 20 μέρες να κάνει μετά βίας 80.000.Δεσμεύεται για 4 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το Μάρτιο και 70% των πολιτών ως τον Ιούνιο, ενώ ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει ανησυχητικά χαμηλός και οι καθυστερήσεις παρατείνονται».

Τέλος ανέφεραν με έμφαση ότι ο «Κυριάκος  Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει πως η κοινωνία και οι άνθρωποι του ΕΣΥ, τους οποίους στοχοποιεί η κυβέρνηση, δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών. Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις