Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού! Δυο κοινοβουλευτικές ομάδες στο ίδιο κόμμα – Μείζον θέμα για τον Τσίπρα

- 109 από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μην ψηφιστούν τα μέτρα
- Απόλυτα διχασμένο το κυβερνών κόμμα - Πάνω από 40 οι διαφωνούντες βουλευτές
- Θα καταψηφίσουν αλλά δεν θα παραιτηθούν - Πόσο αλλάζουν οι συσχετισμοί από εδώ και πέρα
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διαγραφή μελών και στελεχών σε ένα κόμμα της Αριστεράς αποτελούσε ανέκαθεν θέμα ταμπού, και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ήταν εξαίρεση από τη στιγμή που βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αποφάσεων που θα κρίνουν την ιδεολογικοπολιτική μου φυσιογνωμία από δω και πέρα.

Η ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής διχάζει απόλυτα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι από τη στιγμή που οι διαφωνούντες βουλευτές, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τους 30-40, δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τη θέση του βουλευτή τότε είναι πιθανό το σενάριο με βάση πληροφορίες ότι στη Βουλή θα προκύψει μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Θα είναι μια Κ.Ο. την οποία θα απαρτίζουν οι βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στις “συνιστώσες” της “Αριστερής Πλατφόρμας” (Π.Λαφαζάνης), της ΚΟΕ (Ρ. Ρινάλντι) και της ΔΕΑ (Α. Νταβανέλος) που θα αποτελέσει εφόσον τελικά συσταθεί το…”αριστερό” μαξιλάρι της κυβέρνησης μειοψηφίας του Α. Τσίπρα με τους 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ να είναι αντίστοιχα το “δεξί” μαξιλάρι, που αναλόγως τα νομοσχέδια που θα προωθεί η κυβέρνηση θα υπερψηφίζει ή θα καταψηφίζει!

Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ που θα παραμείνει υπό τον Αλέξη Τσίπρα ψηφίζοντας “ναι” στη συμφωνία μπορεί να αριθμεί και κάτω από 100 βουλευτές στηρίζοντας επί της ουσίας μια “κυβέρνηση μειοψηφίας” που θα στηρίζει την ύπαρξη της στη “ψήφο ανοχής” των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της ΝΔ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι μιλούν για οργανωμένο σχέδιο σε συνεννόηση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Κουμουνδούρου που θα εγκλωβίσει την “αντιπολίτευση” σε ρόλο “συμπολίτευσης” και την “συμπολίτευση” με αέρα “αντιπολίτευσης” να διασώζει ότι μπορεί από το σύνθημα…”πρώτη φορά Αριστερά με”.

Ο “ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού” και ο “ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού” όπως έχουν σπεύσει κάποιοι να βαφτίσουν το αποτέλεσμα της διάσπασης το κυβερνών κόμμα αναμένεται να είναι το νέο καθοριστικό δεδομένο που θα ανοίξει την πόρτα των πολιτικών εξελίξεων λίαν συντόμως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σαρώνει» την Κρήτη: «Πράσινη απόβαση» πριν από τη μεγάλη γιορτή στο Ηράκλειο για τα 52α γενέθλια του κόμματος
Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΣΟΚ τώρα», στην ομιλία του την 3η Σεπτέμβρη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξει κανείς το ΠΑΣΟΚ σήμερα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επίθεση Γεωργιάδη κατά Σαμαρά: «Πάντα πίστευα ότι οι εμφύλιοι πόλεμοι οδηγούν σε αίσχη και παραλογισμούς»
«Η αναφορά Τσιούτσια ότι ο Μητσοτάκης άλλαξε τον χαρακτήρα της ΝΔ, προσβάλει τον Σαμαρά, ο οποίος ενέταξε στο κόμμα και εμένα, τον Βορίδη και τον Πλεύρη» λέει ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 6