Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης απ΄ την υπόθεση Λιγνάδη – ΝΔ: Τρικυμία εν κρανίω

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανκοίνωσή του τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

Ανέφερε ότι «λίγη σημασία έχει πια, αν κατόπιν εορτής παραιτήσει την υπουργό του. ‘Αλλωστε η κα Μενδώνη ό,τι έκανε το έκανε κατ’ εντολήν του». Ειδικότερα αναφέρει ότι «κατ’ εντολήν του ακύρωσε τη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει τη Διεύθυνση του Εθνικού στον κ. Λιγνάδη. Κατ’ εντολήν του έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύσει τις “φήμες” όπως έγραφε. Κατ’ εντολήν του έκανε πως δεν είδε τη καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6 του Φλεβάρη και πως δεν άκουγε όλες αυτές τις  μέρες την κατακραυγή των ανθρώπων της τέχνης. Κατ’ εντολήν του τέλος, έκανε στροφή 180 μοιρών, μόνο όταν έμαθαν ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί».

 «Ελπίζουμε», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε κατ’ εντολήν του, βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη».

ΝΔ: Η παραίτησή του έγινε δεκτή από την πρώτη ημέρα

Η ΝΔ απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωση της, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αντί απάντησης στον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουμε στη χθεσινή ανάρτηση του κ. Ηλιόπουλου, ο οποίος μέσα στην ταραχή του, σε 4 γραμμές αναίρεσε πλήρως όλα τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν συγκάλυψης. Η 6/2 πού όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.», είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο Δ. Λιγνάδης. Κι έγινε αποδεκτή την ίδια στιγμή. Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα; Δεν πρόκειται μόνο για αντίφαση, αλλά για τρικυμία εν κρανίω που ακυρώνει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία έχει πλέον το λόγο.»

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού
Οι αποχαιρετισμοί από διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος συγκλίνουν έτσι στην εικόνα ενός πολιτικού που επέμενε στις ιδέες του, συχνά με πολιτικό κόστος, και άφησε διακριτό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Μεταπολίτευσης
Στέφανος Μάνος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
85
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 40