Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον… ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στη Χίο και “αλληλέγγυους”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέα… διχογνωμία παρατηρείται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά μεταξύ του Τμήματος Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος και της Νομαρχιακής Επιτροπής της Χίου.

Συγκεκριμένα το χάσμα μεταξύ των ανακοινώσεων του Τμήματος Δικαιωμάτων και της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι τεράστιο. Η Νομαρχιακή Επιτροπή, είχε κάνει αίσθηση με την τοποθέτησή της, αμέσως μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων στον καταυλισμό της Χίου στον οποίο άγνωστοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν με μολότοφ. Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε ίσες αποστάσεις από ακροδεξιούς και “αλληλέγγυους” λέγοντας πως “από κοινού τορπιλίζουν την κατάσταση”.

Τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρώτη ανακοίνωση ήρθε να… μαζέψει εκείνη του τμήματος δικαιωμάτων, που αποδίδει τις ευθύνες αποκλειστικά στη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας μάλιστα πως τη μέρα των επεισοδίων βρίσκονταν στο νησί, Κασιδιάρης και Λαγός. Ακόμα αφιερώνει μια ολόκληρη παράγραφο στους αλληλέγγυους. Γράφει χαρακτηριστικά: “Στη μάχη της αλληλεγγύης, χιλιάδες άνθρωποι είναι στην πρώτη γραμμή. Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, που ενδεχομένως κινούνται σε διαφορετικούς δρόμους και δρουν με διαφορετικούς τρόπους, συγκλίνουν όμως σε ένα συγκεκριμένο σημείο: την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Αυτές τις αξίες δεν τις απαξιώνουμε και δεν τις απεμπολούμε.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε