Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις προκαλούν τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα οργανωτικά θέματα του συνεδρίου, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται της διαδικασίας των ευρωεκλογών θα συζητήσουν σήμερα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποια στελέχη εμφανίζονται να έχουν αντιρρήσεις στο θέμα των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων σε ό,τι αφορά την επιλογή των στελεχών που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα  θεωρούν ότι η επιλογή και η αξιολόγηση από τις οργανώσεις  του κόμματος φτάνει και ότι οποιαδήποτε άλλη διαδικασία μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα ιδιαίτερα  εάν ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και κοινωνικά δημοφιλή πρόσωπα.

Ακόμα θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει ένα αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με εκπροσώπους από κοινωνικές και επαγγελματικές  ομάδες, ενώ πολύ δύσκολα θα εκπροσωπηθούν και μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Θέμα επίσης μπορεί να υπάρξει και πόσοι άνδρες και πόσες γυναίκες θα βρεθούν μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο.

Να θυμίσουμε πάντως ότι για την ώρα το πράσινο φως για να βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο  του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντούρα, κυκλοφορούν και τα ονόματα του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη και του μπασκετμπολίστα  Νίκου Παππά, ενώ ακούγεται και αυτό της εκπροσώπου του κόμματος Δώρας Αυγέρη.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής των βιογραφικών όσων ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μία θέση στην ευρωβουλή  αναμένεται να ξεκινήσει η εμπεριστατωμένη έρευνα γύρω από  τα πρόσωπα ώστε στην συνέχεια να γίνει η τελική επιλογή.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε..

Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Γιάννης Παναγόπουλος έχει μία δύσκολη σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν ορκισμένος εχθρός του Αλέξη Τσίπρα «λέγοντας ότι για 4,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
53
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
5
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11