Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλογή Μητσοτάκη τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και ύφεσης

ΣΥΡΙΖΑ

Στην επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού να αντιμετωπισθεί η πανδημία ως ευκαιρία για ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας, αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά ύφεσης και ανεργίας που προβλέπει η Κομισιόν στον ΣΥΡΙΖΑ .

Ακολουθώντας την τακτική που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας  από την πρώτη στιγμή της κρίσης – συναίνεση στα θέματα της πανδημίας και σκληρή κριτική στην οικονομία και τα εργασιακά- εμφανίστηκε χθες ιδιαίτερα επικριτικός με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Κομισιόν και τα οποία δείχνουν ύφεση 9,7% για το 2020 και 20% η ανεργία.

“Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση και τις απολύσεις”

Σε δήλωση του  μάλιστα ο Αλέξη Τσίπρας ανέφερε ότι «Η Κομισιόν επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από τη πρώτη στιγμή: Ότι η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις» .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ακόμα ότι «το χειρότερο είναι πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, δεν οφείλεται στην ανικανότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη αλλά στη προσωπική του επιλογή. Διότι αν και κυνική, είναι συνειδητή του επιλογή, να αντιμετωπισθεί η πανδημία ως ευκαιρία για ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας».

«Για να σαρωθούν η αγορά εργασίας και οι μισθοί και να αναγκαστούν σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίοι που μέχρι χθες τους υμνούσε, αλλά σήμερα οι υπουργοί του αποκαλούν «ζόμπι» και «μπαταχτσήδες».

Και στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας το χώρο των μικρών και των μεσαίων που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους».

“Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις”

Στην Κουμουνδούρου μάλιστα λένε ότι όλες οι προβλέψεις τους για την ύφεση και την ανεργία ήταν ακριβείς ενώ την ιδία στιγμή η κυβέρνηση εμφανιζόταν να παρουσιάζει διάφορα νούμερα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αναφέρουν μάλιστα συγκεκριμένα ότι η πρόβλεψη της Κομισιόν έρχεται ως συνέχεια

• Της αρχικής πρόβλεψης της κυβέρνησης για ύφεση «κοντά στο 0»

• Της επομένης πρόβλεψής της για ύφεση «2%-3%»

• Της ανακοίνωσης της κυβέρνησης την περασμένη Πέμπτη για ύφεση 4,7%,

• Της ανακοίνωσης του δυσμενούς κυβερνητικού σεναρίου για ύφεση 7,9% την Κυριακή

• Της συνέντευξης κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα, όπου μίλησε για ύφεση 10%»..

Σε κοινή  δήλωση τους δήλωση ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο τομεάρχης Οικονομίας Νίκος Παππάς,  αναφέρουν πως «Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη και του οικονομικού του επιτελείου στην υποστήριξη της στρατηγικής που έχουν χαράξει κρύβει είτε την ανεπάρκειά τους είτε ένα οργανωμένο σχέδιο ανακατατάξεων στην ελληνική οικονομία εις βάρος λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση οδηγούν την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Λύση μπορεί να δώσει μόνο μία άμεση και γενναία πολιτική στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για να Μείνουμε Όρθιοι» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις