Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιρρίπτει ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Βαρουφάκη – Κεντρική Επιτροπή την Τετάρτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίστηκε η σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη με το κόμμα να ρίχνει ευθύνες για την συντριβή σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση, έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Κοινή διαπίστωση όλων, ήταν πως υπήρξε μία μη ανιχνεύσιμη ενίσχυση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές και πως ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. Τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών αλλά και την μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.

Άπαντες συμφώνησαν πως πρωταρχικής σημασίας πλέον είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να σταθεί ισχυρό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συγχρόνως να μην κάνει τη χάρη σε όσους επιθυμούν την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα και την αντικατάστασή του με έναν βολικό δικομματισμό, κατά τις ίδιες πηγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στο δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέο χτύπημα από Σαμαρά: Οργισμένη ανάρτηση για τις επιλογές στην αναγραφή του φύλου στον ΕΟΠΥΥ
«Είναι η ίδια woke ατζέντα που έχει ήδη περάσει στην κρατική διοίκηση και τώρα γράφεται και στα σχολικά βιβλία. Πρόκειται για συνειδητή κυβερνητική επιλογή», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς 68
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Καταργούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς»
Η υπουργός παρουσίασε την πορεία των «Νταντάδων της Γειτονιάς», τη νέα παράταση της δράσης «Ανακαίνιση Κατοικίας» και τις νέες αιτήσεις για τον Προσωπικό Βοηθό
Η Δόμνα Μιχαηλίδου