Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση για τις φωτιές με «όπλα» τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική και τις προσλήψεις ιερέων

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση για τις φωτιές με «όπλα» τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική και τις προσλήψεις ιερέων

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησαν από κοντά τις συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς  στην Πεντέλη, την Παλλήνη, την Ανθούσα, αλλά και στα Μέγαρα και ενώ είχαν αποφασίσει να μην πυροδοτήσουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση αν δεν κοπάσουν οι φωτιές σε όλα τα μέτωπα, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού όπου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την όλη επιχείρηση, έφεραν την αντίδραση του εκπροσώπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε για να συνεχίσει το κρεσέντο αλαζονείας και αυτοθαυμασμού της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση τα κατάφερε, η Πεντέλη κάηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Ενώ καίγονται ακόμα σπίτια στην Αττική, με άγνωστο μέχρι στιγμής τον αριθμό των κατοικιών που έχουν καταστραφεί, δεν δίστασε να πει ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες.

Είναι ικανοποιημένος με τα χιλιάδες κενά στην πυροσβεστική και τις εικόνες αστυνομικών με κουβάδες να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.

Τις υποσχέσεις δε για την στήριξη της πολιτείας προς όσους έχουν πληγεί τις ακούσαμε και πέρσι στην Εύβοια και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές, οι κάτοικοι όμως ακόμα περιμένουν.

Χωρίς ντροπή ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχεται όχι μόνο την ανεπάρκεια του αλλά και το χάσμα με την πραγματικότητα που ζουν οι απλοί πολίτες της χώρας».

Τις επόμενες ημέρες πάντως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξουν το θέμα των ελλείψεων προσωπικού στην πυροσβεστική – υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι ο κ. Χαρδαλιάς είχε δεσμευθεί ότι η κυβέρνηση θα ενίσχυε το πυροσβεστικό σώμα  κάνοντας προσλήψεις τις οποίες ακύρωσε φέτος ο αρμόδιος υπουργός κ. Τουρνάς. Θα υπενθυμίσουν δε ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έκανε 2.500 προσλήψεις ιερέων.

Η αυτοκτονία του ηλικιωμένου άνδρα, που είδε το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά, αποτελεί για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πιο ηχηρή απάντηση σε όσους λένε ότι το μόνο που μετράει είναι η ανθρώπινη ζωή «όλα τα άλλα γίνονται». «Φυσικά και η ανθρώπινη ζωή μετράει πάνω απ’ όλα λένε» στελέχη της Κουμουνδούρου. «Για ένα έναν άνθρωπο που δούλευε όλη του την ζωή για να αποκτήσει ένα σπίτι μετράει όμως και αυτό».   

Φυσικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου, θα αναδείξουν ακόμα την ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου όπου την περασμένη Δευτέρα είχε υποδείξει τα σημεία τα οποία ήταν επικίνδυνα για να ξεσπάσει φωτιά και ανάμεσα στους ήταν και το ρέμα στην Πεντέλη.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν πάντως από την πρώτη στιγμή δίπλα τους πολίτες που έχασαν τις περιουσίες τους.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής την Γραμματέα Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή  Γραμματέα Γ. Βασιλειάδη, καθώς και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρ. Σπίρτζη πήγαν στις πληγείσες περιοχές στην Αττική και συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Γέρακα-Παλλήνης.

Παράλληλα, το κλιμάκιο παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης από την Αλληλεγγύη για Όλους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις ανάγκες των πληγέντων, των πυροσβεστών και των εθελοντών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις