Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές θα προτείνει ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές θα προτείνει ο Κασσελάκης

Συνεδριάζουν σήμερα, Πέμπτη (09.11.23) τα στελέχη της ΚΕ της Ομπρέλας, προκειμένου να αποφασίσουν το πώς θα αντιδράσουν, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μέσα από την εισήγησή του καταδικάσει πολιτικά τον Δημήτρη Βίτσα, τον Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Στέφανο Τζουμάκα για τα όσα έχουν πει δημοσίως το προηγούμενο διάστημα.  

Την Παρασκευή αναμένεται να γίνει και πανελλαδική συνδιάσκεψη, όπου εκεί αναμένεται να καταγραφούν οι απόψεις των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν την εσωκομματική αντιπολίτευση. Οι πληροφορίες λένε, πάντως, ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και αυτό το γνωρίζουν όλες οι πλευρές. Από την αποχώρηση μέσα στην ΚΕ των στελεχών της Ομπρέλας έως και το να προταθεί εσωτερικό δημοψήφισμα, στην περίπτωση που απορριφθεί από την πλειοψηφία η πρόταση του προέδρου για διαγραφή των στελεχών τη Ομπρέλας. 

Οι πληροφορίες λένε ότι το σενάριο αυτό θα μπει σε εφαρμογή, στην περίπτωση που στην ΚΕ – η οποία κατά ομολογία αναμένεται εκρηκτική – τα στελέχη της Ομπρέλας αποφασίσουν να μην αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα είναι ότι η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας εμφανίζεται να μην θέλει να πάρει την τελική απόφαση για το θέμα των διαγραφών, αν και σύμφωνα με το καταστατικό, αυτή θα πρέπει να αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στον Δημήτρη Βίτσα, τον Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Στέφανο Τζουμάκα. 

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν έκανε την δουλειά του, όπως οφείλει, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού μόλις χθες έστειλε προς την ΚΕ ένα ενημερωτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφεται απλώς η κατάσταση και τα παραπτώματα.

Ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην διαδικασία, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή η διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει ξεκινήσει, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες και αν στην εισήγηση υπάρχει πρόταση για διαγραφή ή αναστολή ιδιότητας, τότε θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή. Πολιτικά, αν με ρωτάτε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κουβέντα», συμπλήρωσε. 

Πάντως, και τα στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη είναι διχασμένα. Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εμφανίζονται να είναι αρνητικοί στη διαγραφή, αν και χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις των στελεχών της Ομπρέλας απαράδεκτες. 

Ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης θεωρούν ότι θα πρέπει να τελειώνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται με αυτά τα στελέχη. Αρνητικά στη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών εμφανίζονται και τα στελέχη που στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές την Έφη Αχτσιόγλου. Δηλαδή ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος

Η Σία Αναγνωστόπουλου και η Θεανώ Φωτίου αν και ανήκουν στους «53», εντούτοις στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές την Έφη Αχτσιόγλου και σήμερα εμφανίζονται και αυτές αρνητικές στις διαγραφές των τεσσάρων μελών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις