Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Fake news της… ΝΔ για τον υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα

Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ Αθήνα

Σχέδιο της ΝΔ βλέπουν πίσω από τις διαρροές διαφόρων ονομάτων για την θέση του δημάρχου της Αθήνας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έλεγαν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στο newsit.gr το τελευταίο διάστημα διαρρέονται ονόματα από διάφορα κέντρα τα οποία στη συνέχεια διαψεύδονται προκειμένου να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βρει υποψήφιο ή ακόμα χειρότερα ότι κανείς δεν δέχεται να είναι υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι μέσα από την διασπορά ψευδών ειδήσεων η ΝΔ επιδιώκει να κτίσει μια εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μια εικόνα ηττοπάθειας και αποδρομής από τις βασικές πολιτικές λειτουργίες ενός κόμματος, όπως είναι η επιλογή μιας υποψηφιότητας για την Αθήνα.

Παράλληλα, πιστεύουν ότι στόχος των κέντρων αυτών είναι και η απαξίωση της υποψηφιότητας του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου του οποίου το όνομα υπάρχει πάντα επάνω στο τραπέζι μαζί με κάποια αλλά ονόματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική συνέντευξη του χθες αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον υφυπουργό Εργασίας λέγοντας: «ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ως επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έγινε ο προστάτης των εργαζομένων, είναι γεννημένος στην Αθήνα, η οικογένειά του είχε ασχοληθεί με τα δημοτικά στην Αθήνα, είναι ένα παιδί της διπλανής πόρτας που μπορεί να προσφέρει πολλά».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του μια λίστα με ονόματα –υπάρχουν και εκπλήξεις– στην οποία μάλιστα προστέθηκαν και οι προτάσεις της Ανοικτής Πόλης και την οποία συζητάει ο Αλέξης Τσίπρας με τους συνεργάτες του προκειμένου να καταλήξουν στο κατάλληλο πρόσωπο.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε μάλιστα  τις εκτιμήσεις ότι υπάρχει δυστοκία στην επιλογή υποψηφιότητας για τον δήμο Αθηναίων λέγοντας ότι «στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, αρχές του έτους, τον Ιανουάριο, είχαν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες Δούρου-Σακελλαρίδη» και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι να έχουμε τέτοιες υποψηφιότητες που να εγγυώνται ότι θα έχουμε σοβαρή αντιπαράθεση για τα προβλήματα της Αθήνας».

Οι συζητήσεις πάντως στην Κουμουνδούρου και στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονται προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να κατασταλάξουν στο ποιος θα εκπροσωπήσει το κυβερνών κόμμα στην Αθήνα. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός φεύγει για την Μόσχα την ερχόμενη Πέμπτη ενδέχεται να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών αλλιώς οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά. Το αργότερο μέχρι τις 15 του μηνός που αρχίζει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό το θέμα αυτό θα πρέπει να έχει κλείσει.

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε ακόμα την υποψηφιότητα του Κώστα  Μπακογιάννη, λέγοντας: «Αν αξιολογήσω την υποψηφιότητά του από τις πρώτες του τοποθετήσεις, είναι μια υποψηφιότητα εχθρική ως προς την αυτοδιοίκηση καθώς το πρώτο που δήλωσε είναι ότι θα ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις