Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ – Φερχάτ Οζγκιούρ: Θα μπουν κι άλλοι βουλευτές στο νέο σχήμα εκτός από τους 11 αποχωρήσαντες

ΣΥΡΙΖΑ – Φερχάτ Οζγκιούρ: Θα μπουν κι άλλοι βουλευτές στο νέο σχήμα εκτός από τους 11 αποχωρήσαντες

Την εκτίμηση πως κι άλλοι βουλευτές – εκτός από τους 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – θα μπουν στο νέο πολιτικό φορέα, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φερχάτ Οζγκιούρ.

Παράλληλα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Φερχάτ Οζγκιούρ ανέφερε πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ίσως είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να «νικήσει τη δεξιά του Μητσοτάκη».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Φερχάτ Οζγκιούρ ανέφερε πως ήταν μια δύσκολη απόφαση γι αυτόν το να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από 20 χρόνια.

«Ήταν μία ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα. Έδωσα μία εικοσαετία προσωπικά στο χώρο και στο κόμμα. Αναγκάστηκα να πάρω μια απόφαση η οποία ήταν βασανιστική και δύσκολη. Αλλάξανε πολλά, άλλαξαν τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγους μήνες. Γι αυτό δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης, φταίμε και εμείς και τα ηγετικά στελέχη. Έπρεπε να έχουμε δικλίδες ασφαλείας ως κόμμα και δεν εννοώ την εκλογή του κ. Κασσελάκη, δεν την αμφισβητώ. Το θέμα μας είναι οι πολιτικοί λόγοι διαφωνίας και αποχώρησης. Αλίμονο αν δεν σεβόμασταν τις διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαμε. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα, το σεβαστήκαμε αλλά δεν μας βγήκε στην πορεία» είπε ο κ. Οζγκιούρ.

“Δεν είναι εύκολο να αφήσει κανείς το ασφαλές πολιτικό του σπίτι και να μετακομίσει σε ένα χώρο ο οποίος προφανώς έχει τις δυσκολίες του, προφανώς θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά αλλά πιστεύω στο τέλος η διαδρομή θα αξίζει και θα μας δικαιώσει” σημείωσε.

«Θα υπάρξουν κι άλλοι βουλευτές που θα μπουν στο σχήμα»

Ο Φερχάτ Οζγκιούρ αναφέρθηκε και στη συγκρότηση νέου φορέα και νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, λέγοντας πως πιστεύει ότι κι άλλοι βουλευτές θα μπουν, εκτός από τους 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατά την ταπεινή μου γνώμη και άποψη και άλλοι σύντροφοι, συνάδελφοι θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα στο κοινοβούλιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία εντός των συναδέλφων λόγω του ότι αυτή τη στιγμή μέσα στο κοινοβουλίου υπάρχει μεγάλο κενό από την αριστερά μέχρι το κέντρο».

Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει εάν επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Χαρίστης, αναφέροντας όμως πως είναι από τα πιο αξιόλογα στελέχη και από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. «Ό,τι έχουμε στο χέρι για να υπερηφανευόμαστε ότι κάναμε καλά σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτή την ομάδα όπως και η κυρία Αχτσιόγλου».

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «τον θεωρώ ως τον φυσικό ηγέτη του χώρου. Ίσως είναι ο μοναδικός πολιτικός που θα μπορούσε να νικήσει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις