Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο και διπλωματική αποτυχία του Μητσοτάκη η συνάντηση με Τραμπ

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο και διπλωματική αποτυχία του Μητσοτάκη η συνάντηση με Τραμπ

Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει φιάσκο και διπλωματική αποτυχία την επίσκεψη και προσάπτει στον πρωθυπουργό αμηχανία.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούνται βαριές εκφράσεις όπως «πρωτοφανές φιάσκο», «κομπάρσος των εξελίξεων», «διπλωματική αποτυχία» και «μελανή στιγμή».

Όλη η ανακοίνωση:

«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όχι μόνο δεν προσέφερε κάτι στη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, αλλά κατέληξε σε πρωτοφανές φιάσκο.

Η εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού να παρακολουθεί τον Πρόεδρο Τραμπ να παραχωρεί για περίπου είκοσι λεπτά, μόνος του, συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι προσβλητική για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για τη χώρα, που τη μετατρέπει σε κομπάρσο των εξελίξεων.

Το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε μόνος του αγνοώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά ότι σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει εις βάρος της Τουρκίας, τη στιγμή που προβαίνει στις πιο επιθετικές, προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες της τελευταίας 20ετιας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αυτό που συνέβη σήμερα λοιπόν δεν είναι μόνο μια διπλωματική αποτυχία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια μελανή στιγμή για τις διεθνείς μας σχέσεις».

Επίθεση και από… πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση”, σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για συνάντηση- “φιάσκο”.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι “πριν το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις”. “Τον είχαμε προειδοποιήσει να μη το πράξει”, τονίζουν.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης “σήμερα δήλωσε ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει κάνει τέτοια κίνηση”. “Θέτει δηλαδή τη χώρα στο στόχαστρο και σε διακινδύνευση, χωρίς κανένα λόγο”, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Click4more: Μητσοτάκης: “Ξεκαθάρισα στον Τραμπ ότι δεν θα ανεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”!

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός “δήλωσε πρόθυμος για την αγορά F35, όταν είναι γνωστό ότι η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει ένα τέτοιο επιθετικό μάλιστα όπλο”.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στέκονται οι ίδιες πηγές είναι, όπως αναφέρουν, ότι ο κ. Μητσοτάκης “έδωσε θετικά μηνύματα στις απαιτήσεις ΗΠΑ να ανασταλούν επενδύσεις Κινεζικών εταιριών για δίκτυα 5G”, ενώ “δεν είχε κανένα λόγο να δεσμευθεί σε κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα πρόκειται για επενδύσεις επωφελείς για την ελληνική οικονομία”.

Βάσει των παραπάνω, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως “δε χρειάζεται συνεπώς να απορεί κανείς γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ απαξίωσε σήμερα με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό”, προσθέτοντας ότι “τα είχε πάρει όλα πριν καν τα ζητήσει” και πως “δεν είχε λοιπόν κανένα λόγο να δώσει κάτι, ούτε καν σημασία στον Έλληνα πρωθυπουργό”.

Σχολιάζουν τέλος πως “μετά από όλα αυτά και μια συνάντηση φιάσκο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι εξήγησε στον κ Τραμπ πώς η Ελλάδα “μπορεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος” μετά από τη σιγή του Αμερικανού Προέδρου για τις αλλεπάλληλες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, μας ξεπερνάει όλους”. “Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς, αφού δεν είπε ο Πρόεδρος Τραμπ τη λέξη Τουρκία, έστω να την πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του. Αλλά εις μάτην…”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις