Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του κόμματος από εξωπολιτικούς παράγοντες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Μύδρους» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραπομπή του για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας και Πάνος Σκουρλέτης παραπέμφθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη στην αρμόδια επιτροπή για διαγραφή από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώνστας στο OPEN, ο Νίκος Φίλης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες.

Υπογράμμισε πως την ιδιότητά τους ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολυεθνική ώστε να απολύει όποιον θέλει ο CEO.

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» , υπογράμμισε, κι εξήγησε ότι προβλέπεται η Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή. 

Εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία.

Επίσης ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπάτησε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς δεν είπε τις πραγματικές του θέσεις, ενώ πραγματικός του στόχος του είναι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η μεταφορά του από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης, γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του», τόνισε. 

«Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα», επεσήμανε. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΕΒ, τόνισε πως «αυτά είναι Μητσοτάκης».

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε πως είναι μεγάλος ο πόνος για τον ίδιο για τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας σε υψηλότερους τόνους, ο Νίκος Φίλης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε την πόρτα ανοικτή και κατέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
7
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 81
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί, η επιδότηση diesel και η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια χώρα με σοβαρές ενεργειακές προοπτικές. Δεν προδικάζει φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Δείχνει όμως ότι το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει ισχυρό, αλλά διευρύνεται»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 35