Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ – Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του κόμματος από εξωπολιτικούς παράγοντες

ΣΥΡΙΖΑ – Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του κόμματος από εξωπολιτικούς παράγοντες

«Μύδρους» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραπομπή του για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας και Πάνος Σκουρλέτης παραπέμφθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη στην αρμόδια επιτροπή για διαγραφή από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώνστας στο OPEN, ο Νίκος Φίλης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες.

Υπογράμμισε πως την ιδιότητά τους ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολυεθνική ώστε να απολύει όποιον θέλει ο CEO.

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» , υπογράμμισε, κι εξήγησε ότι προβλέπεται η Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή. 

Εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία.

Επίσης ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπάτησε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς δεν είπε τις πραγματικές του θέσεις, ενώ πραγματικός του στόχος του είναι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η μεταφορά του από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης, γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του», τόνισε. 

«Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα», επεσήμανε. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΕΒ, τόνισε πως «αυτά είναι Μητσοτάκης».

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε πως είναι μεγάλος ο πόνος για τον ίδιο για τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας σε υψηλότερους τόνους, ο Νίκος Φίλης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε την πόρτα ανοικτή και κατέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις