Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται εκλογές την Άνοιξη, «πάνω» στο συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως λένε τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας -σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Συντακτών – «η φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αρχίσει και ήδη στελέχη της Ν.Δ. και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ερωτοτροπούν με την ιδέα να προλάβουν την ανατροπή των συσχετισμών, με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η πολιτική τους και οι αντιδράσεις που αυτή προκαλεί είναι που τους επιβάλλουν να επεξεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ωστόσο και ένα βήμα παραπάνω αναφερόμενος στο διακύβευα  που θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να στήσει διπλές κάλπες όπως επιθυμεί η κυβέρνηση. «Θα την πατήσουν όμως- ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  – γιατί υποτιμούν το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές θα είναι με απλή αναλογική. Μιλάνε για διπλές. Μα τι σκέφτονται να κάνουν; Να πάνε σε εκλογές και να διεκδικήσουν ψήφο λέγοντας στους ψηφοφόρους ότι η κάλπη δεν έχει αξία, περιμένετε την επόμενη; Θα διακινδυνεύσουν τεράστιες εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, τη λαϊκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια κυβέρνηση δημοκρατικής και προοδευτικής συνεργασίας, που δεν θα έχει τη Ν.Δ. ως μέρος της λύσης».

Click4more Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την 4ετία – Η απάτη του Μητσοτάκη αποκαλύπτεται

Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκινήσει περιοδείες – αύριο το βράδυ θα μιλήσει στον Πύργο- επιδιώκοντας να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στους πολίτες καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέπτεται να στήσει κάλπες.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο αρχηγός της ΝΔ δεν αποκλείεται μέσα στην άνοιξη όπου θα γίνεται και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να προκηρύξει εκλογές επιδιώκοντας με τον αιφνιδιασμό αυτό να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το συνέδριο αυτό δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολλοί φοβούνται ότι η κυβέρνηση θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.

Δίχτυα στο ΚΙΝΑΛ

Έτσι επιθυμούν να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τα εσωκομματικά μέτωπα τα οποία έχουν ανοίξει με τη διεύρυνση και τα οποία εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον τον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου το κόμμα να τεθεί σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας.

Click4more Γιούνκερ: Χωρίς εμένα η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ

Παράλληλα, παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία ρίχνουν… δίχτυα προς την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, καθώς βλέπουν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει και από την πλευρά του κόμματος της Φώφης Γεννηματά μία διάθεση για να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά με αυτό το θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα κάτι μπορεί να αλλάξει  στις  σχέσεις της σοσιαλδημοκρατίας και πρόσθεσε : «Υπάρχουν οι ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, υπάρχει και η μέχρι σήμερα στάση τους, που σε πολλά ευνοεί τη Δεξιά και απογοητεύει τους δημοκρατικούς πολίτες. Αυτό όμως είναι παράδοξο. Κάποια στιγμή είναι λογικό να πρυτανεύσουν η λογική και το αίσθημα της επιβίωσης. Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν προνομιακές σχέσεις με τη Δεξιά, όπως δεν μπορεί να έχουν τα πρόβατα με τον λύκο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις