Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα σχολείων: «Λύση» για την κυβέρνηση η ανοσία της αγέλης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση αποφάσισε μόνη της τα μέτρα για τα σχολεία χωρίς να λάβει καθόλου υπ όψη της τις εισηγήσεις των ειδικών, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε λένε συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται ακόμα και τη στιγμή που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων να ακούσει τη φωνή των ειδικών. Είναι φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση αρνείται τη γνώμη των επιστημόνων και αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία» αναφέρουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν συζήτησε το ενδεχόμενο της παράτασης των σχολικών διακοπών όσο και της τηλεκπαίδευσης, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι γονείς θα έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι παίρνοντας ειδικές γονικές άδειες.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες των υπουργών Παιδείας και Υγείας, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της Παιδείας Νίκος Φίλης σημειώνει ότι «οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ανήγγειλαν επιστροφή στις τάξεις με self test και διατήρηση του απαράδεκτου “50%+1” για να κλείσει ένα τμήμα. Ουσιαστικά δηλαδή, στέλνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πίσω στα σχολεία, όπως ακριβώς το Σεπτέμβριο. Πριν την εμφάνιση της Όμικρον, που έχει αλλάξει τα δεδομένα και αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία μας. Κι ας νόσησαν πάνω από 100.000 παιδιά το τετράμηνο που πέρασε».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιλέγει ως «λύση» την ανοσία της αγέλης. «Λυπάμαι, αλλά είναι ανεύθυνοι» πρόσθεσε. «Χθες κατατέθηκαν δέκα προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλέστερο -κατά το δυνατόν- άνοιγμα των σχολείων. Αναρωτιέμαι, συζητήθηκαν κάποιες από αυτές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών; Τι συνέβη; Απορρίφθηκαν συλλήβδην από τους επιστήμονες; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ρωτώ, ούτε ένα από τα μέτρα που προτείναμε, δεν θα βοηθούσε στην ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους;» ανέφερε. 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ακόμα ότι δεν αποκλείεται τα σχολεία να αναγκαστούν να κλείσουν μέσα σε μερικές μέρες, εάν υπάρξουν πολλά κρούσματα σε παιδιά αλλά και σε δασκάλους και καθηγητές. Επισημαίνουν δε ότι η λύση που επιλέγει βάζει σε κίνδυνο δάσκαλους και καθηγητές, ειδικά από την στιγμή που μετά τις πέντε ημέρες όσοι νοσήσουν θα πρέπει να επιστρέψουν στην δουλειά τους ανεξάρτητα σε ποια κατάσταση βρίσκονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΕΚΑΣ και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
«Ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι ο ίδιος δίνει ένα ποσό και αυτό συμψηφίζεται και έκανε σαν να μην άκουσε τον κ. Ανδρουλάκη που μίλησε για δύο δόσεις» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη 13η σύνταξη
ΠΑΣΟΚ
ΝΔ για την επίθεση σε Βολουδάκη: «Δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί – Θα βρεθούν όπως βρέθηκαν και οι σύντροφοί τους»
«Η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τέτοιες πράξεις πρέπει να ηττηθεί πλήρως», σημειώνει η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου
Υβριστικά συνθήματα στο σπίτι της υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά
Απειλητικά συνθήματα στο σπίτι και στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη - «Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»
Η Σέβη Βολουδάκη με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες από τα απειλητικά συνθήματα, ενώ επισήμανε ότι δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται - Καταδικάζει ο Παύλος Μαρινάκης
Τα συνθήματα 78
Παύλος Μαρινάκης: «Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να ξεχαστεί»
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε σε συνέντευξή για την ακρίβεια, την εξωτερική πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, στην κριτική που διατυπώνεται από τον Αντώνη Σαμαρά και για θέματα εσωτερικής ασφάλειας
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέναντι στην τρομοκρατία δεν χωρούν ούτε αστερίσκοι ούτε συμψηφισμοί
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ λέγοντας πως: «Σε ένα περιβάλλον αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η Ελλάδα παραμένει ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος χωρίς να υποχωρεί από τις εθνικές της θέσεις»
Κυριάκος Μητσοτάκης 43