Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα σχολείων: «Λύση» για την κυβέρνηση η ανοσία της αγέλης

σχολεία σχολείο κορονοϊός

Η κυβέρνηση αποφάσισε μόνη της τα μέτρα για τα σχολεία χωρίς να λάβει καθόλου υπ όψη της τις εισηγήσεις των ειδικών, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε λένε συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται ακόμα και τη στιγμή που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων να ακούσει τη φωνή των ειδικών. Είναι φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση αρνείται τη γνώμη των επιστημόνων και αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία» αναφέρουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν συζήτησε το ενδεχόμενο της παράτασης των σχολικών διακοπών όσο και της τηλεκπαίδευσης, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι γονείς θα έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι παίρνοντας ειδικές γονικές άδειες.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες των υπουργών Παιδείας και Υγείας, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της Παιδείας Νίκος Φίλης σημειώνει ότι «οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ανήγγειλαν επιστροφή στις τάξεις με self test και διατήρηση του απαράδεκτου “50%+1” για να κλείσει ένα τμήμα. Ουσιαστικά δηλαδή, στέλνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πίσω στα σχολεία, όπως ακριβώς το Σεπτέμβριο. Πριν την εμφάνιση της Όμικρον, που έχει αλλάξει τα δεδομένα και αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία μας. Κι ας νόσησαν πάνω από 100.000 παιδιά το τετράμηνο που πέρασε».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιλέγει ως «λύση» την ανοσία της αγέλης. «Λυπάμαι, αλλά είναι ανεύθυνοι» πρόσθεσε. «Χθες κατατέθηκαν δέκα προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλέστερο -κατά το δυνατόν- άνοιγμα των σχολείων. Αναρωτιέμαι, συζητήθηκαν κάποιες από αυτές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών; Τι συνέβη; Απορρίφθηκαν συλλήβδην από τους επιστήμονες; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ρωτώ, ούτε ένα από τα μέτρα που προτείναμε, δεν θα βοηθούσε στην ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους;» ανέφερε. 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ακόμα ότι δεν αποκλείεται τα σχολεία να αναγκαστούν να κλείσουν μέσα σε μερικές μέρες, εάν υπάρξουν πολλά κρούσματα σε παιδιά αλλά και σε δασκάλους και καθηγητές. Επισημαίνουν δε ότι η λύση που επιλέγει βάζει σε κίνδυνο δάσκαλους και καθηγητές, ειδικά από την στιγμή που μετά τις πέντε ημέρες όσοι νοσήσουν θα πρέπει να επιστρέψουν στην δουλειά τους ανεξάρτητα σε ποια κατάσταση βρίσκονται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις