Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη: «Το κόμμα που ετοιμάζει θα είναι unfriendly για την Αριστερά – Καλή του τύχη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα «βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εκτοξεύουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία μέσα στο Σαββατοκύριακο για την επιλογή των συνέδρων, η οποία θα κρίνει την έκβαση του επικείμενου συνεδρίου.

Σχολιάζοντας τη νέα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη νωρίτερα την Παρασκευή (01.11.24) ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ρευστοποιηθεί, θα κάνουμε ένα κόμμα πιο φιλικό στο επιχειρείν», πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν πως στόχος του έκπτωτου προέδρου είναι η «ρευστοποίηση του κόμματος».

«Σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ρητά το πραγματικό του σχέδιο.  Στόχος του είναι η ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η δημιουργία νέου προσωπικού του κόμματος, «business friendly» , δηλαδη φιλοεπιχειρηματικού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε», επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Και προσθέτουν: «Τι άλλο χρειάζεται να πει;

Καλή του τύχη στον δρόμο που διάλεξε. Ό,τι ακόμα κι αν σκαρφιστεί τις επόμενες ημέρες δεν θα καταφέρει να ρευστοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όσο για το νέο κόμμα που ετοιμάζει, θα είναι σίγουρα unfriendly για την Αριστερά, τον προοδευτικό χώρο και τα συμφέροντα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας».

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το κλίμα που θα επικρατήσει στο συνέδριο.

Και αυτό γιατί σε συνέντευξη του ο Στέφανος Κασσελάκης είχε διαμηνύσει ότι «δεν θα είμαστε πράοι και ευγενικοί, όταν βλέπουμε κάτι να μην δίνει ισότιμη μεταχείριση σε κάποιο μέλος».

Η πλειοψηφία θεωρεί ότι με βάση αυτές τις δηλώσεις, αλλά και το κλίμα που καλλιεργεί η πλευρά του πρώην προέδρου περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς των 87 όλα είναι ανοικτά ακόμα και μίασύρραξη στο συνέδριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Μελίδης: Να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Σκληρή κριτική στους προερχόμενους από την Κουμουνδούρου, με τον εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος να αφήνει παράλληλα αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
Δημήτρης Μελίδης, ΣΥΡΙΖΑ
Μήνυμα Ανδρουλάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Από το ανατολικότερο άκρο της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση για τις σχέσεις καλής γειτονίας τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Καστελόριζο
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Στέφανος Μάνος είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος» – Δόθηκε το όνομά του σε αίθουσα του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα του Στέφανου Μάνου μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τη σύζυγο του αείμνηστου πολιτικού Kirsten και τον γιο τους Αλέξανδρο Μάνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του υπουργείου Περιβάλλοντος σε «Στέφανος Μάνος» 5