Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό: Επί Μητσοτάκη δεν φτάνει ούτε για να πληρωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατώτατο μισθό 713 ευρώ από την 1η Μαΐου. Για «εσπευσμένη και ανεπαρκή αύξηση από τον πανικό Μητσοτάκη για την οργή των πολιτών», μίλησε η Κουμουνδούρου.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το τηλεοπτικό μήνυμα που έκανε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κατώτατο μισθό, που ορίστηκε στα 713 ευρώ από την Πρωτομαγιά, επισημαίνονται τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης με καθυστέρηση τριών ετών και τρομοκρατημένος από την οργή του κόσμου για τους λογαριασμούς και την πρωτοφανή ακρίβεια και υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανακοίνωσε σήμερα άρον άρον μια ανεπαρκή σε σχέση με τα δεδομένα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αρνητικό πληθωρισμό είχε αυξήσει το μισθό 11% το 2019 και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με πληθωρισμό πάνω από 9% τον αυξάνει κατά 7,7%, ενώ τον έχει κρατήσει καθηλωμένο τρία χρόνια και με αντεργατικές ρυθμίσεις έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων.

Η αύξηση αυτή έχει ήδη εξανεμιστεί από τις πρωτοφανείς συνθήκες της ακρίβειας και εν τέλει καλύπτει ελάχιστο μέρος της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Επέσπευσε τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να πουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα βγουν στις περιφέρειές τους για το Πάσχα και θα είναι αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μισό μήνα πλέον. Ό,τι και να κάνει, όμως, η κατάρρευσή του είναι πλέον οριστική και ανεπίστρεπτη.

Click4more: Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Μαΐου

Η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, θα ξηλώσει την εργασιακή ζούγκλα των κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη και θα μειώσει δραστικά τους λογαριασμούς που γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά», τονίζει, καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στον Άρειο Πάγο ο Αντώνης Σαμαράς για το Predator – Ζητεί πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης
Ο πρώην πρωθυπουργός επαναφέρει το ζήτημα των υποκλοπών, μετά τις δημόσιες αιχμές του προς την κυβέρνηση και τα ερωτήματα για τον ρόλο «ιδιωτών» στην υπόθεση
Αντώνης Σαμαράς
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
73
Μήνυμα Κυρανάκη με το βλέμμα στις εκλογές: «Αντίπαλός μας ο Τσίπρας» – «Έχει εξαντληθεί το θέμα Σαμαρά»
Ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής χαράσσει τη γραμμή για τις κάλπες του 2027, προαναγγέλλει νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια, ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Αμαλίας
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
10
Άδωνις Γεωργιάδης: Λυπάμαι που ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τις κατηγορίες Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου – Δεν ξέρω αν με αυτούς θέλει να κάνει παρέα
«Καλό είναι να πέσουν οι τόνοι, μπορεί να γίνεται πολιτική κριτική, αλλά όχι με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Αντώνη Σαμαρά 12
Σταύρος Παπασταύρου για Μαρία Καρυστιανού: Αποκύημα της φαντασίας της οι ανεμογεννήτριες στο Ωραιόκαστρο, απαιτείται μεγάλη σοβαρότητα
«Στο Ωραιόκαστρο ανεμογεννήτριες δεν υπάρχουν, ούτε προχωρούν έργα για να υπάρξουν, και με το νέο Ειδικό Χωροταξικό δεν θα επιτρέπεται να υπάρξουν» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρος Παπασταύρου 8