Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για κορονοϊό: Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας την καλύπτει

ΣΥΡΙΖΑ για κορονοϊό: Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας την καλύπτει

Θορυβημένα από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα 1259 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες δημιουργούν νέα δεδομένα στην εικόνα που είχε μέχρι σήμερα η Ελλάδα στο θέμα της πανδημίας.

 Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση επικοινωνιακά ενώ θα έπρεπε να έχει κάνει κινήσεις ενίσχυσης του εθνικού συστήματος Υγείας.

 «Η σοκαριστική ανακοίνωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο έλεγαν» χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

“Η κυβέρνηση σπατάλησε χρόνο”

«Την ώρα που το ΕΣΥ εισέρχεται σε οριακή κατάσταση με τον αριθμό διασωληνωμένων πάνω από 100, η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι τα πάντα επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Είχε τον απαραίτητο χρόνο για να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να προχωρήσει σε μια σειρά από απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς. Συνειδητά σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Το είδαμε στο άνοιγμα των σχολείων,  στην απουσία μέτρων στους εργασιακούς χώρους, στις ντροπιαστικές εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στις δημόσιες συγκοινωνίες».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  επισημαίνουν ότι ακόμα ότι  «εδώ και τώρα απαιτείται η επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, η δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ, η εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας και οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για τις ανάγκες του ΕΣΥ. 

“Λέει ψέμματα για τις προσλήψεις”

Αμφισβητώντας μάλιστα τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των νοσοκομείων, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε πως «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνησή του στελέχωσε τα νοσοκομεία με έξι χιλιάδες οκτακόσιους δώδεκα νέους νοσηλευτές και γιατρούς. Λέει ψέματα γιατί οι προσλήψεις αυτές αφορούν επικουρικούς γιατρούς και λοιπό επικουρικό προσωπικό που προσλήφθηκε από την 1η φάση της πανδημίας. Μέσα σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται επικουρικοί γιατροί των οποίων έληγε η θητεία και επαναπροσλήφθηκαν οπότε προστίθενται στις νέες προσλήψεις χωρίς όμως να έχουμε εισροή νέου δυναμικού στο σύστημα υγείας.»

Την ίδια στιγμή  ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης με ανακοίνωση τους επιτίθενται εναντίον του υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή , ενώ αμφισβητούν τα όσα είπε στην χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας  λέγοντας ότι « καλύπτει την  αδράνεια της Ν.Δ. στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ καθώς διακόσια εβδομήντα λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο».

“Ο κ. Τσιόδρας καλύπτει την αδράνεια της κυβέρνησης”

Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως «ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό.

Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς.»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις