Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Λιγνάδη: Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει ο Κούγιας;

ΣΥΡΙΖΑ για Λιγνάδη: Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει ο Κούγιας;

Μια νέα… κόντρα ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει τον Δημήτρη Λιγνάδη για δυο βιασμούς αλλά να τον αφήσει ελεύθερο έως ότου να εκδικαστεί η έφεσή του: Αλέξης Κούγιας vs ΣΥΡΙΖΑ και αντίστροφα.

Η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη για δυο βιασμούς προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις αλλά και πολιτική κόντρα. Ο συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας, σε ανακοίνωσή του χθες, ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποφυλακίζεται με βάση νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια απάντησε το πρωί της Πέμπτης (14.07.2022) ο ΣΥΡΙΖΑ με δική του ανακοίνωση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι το άρθρο βάσει του οποίου αποφυλακίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε από τη μεταρρύθμιση του ’19 αλλά ίσχυε από το 2010. Διερωτάται δε «τίνος το πολιτικό παιχνίδι» παίζει ο Αλέξης Κούγιας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019.

Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τί​νος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις