Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Μπακογιάννη: Ζητά πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει

ΣΥΡΙΖΑ για Μπακογιάννη: Ζητά πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει

«Ο Τσίπρας έπρεπε να έχει στείλει πίσω στην Τουρκία τους 9 Τούρκους τρομοκράτες» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που την κατηγορεί ότι βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές.

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τους εννέα Τούρκους και τους Έλληνες στρατιωτικούς στον ΣΚΑΙ.

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Η κ. Μπακογιάννη βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, οι 8 πραξικοπηματίες δεν πρέπει να απελαθούν γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες πρέπει να απελαθούν γιατί για αυτούς θα υπάρχει δίκαιη δίκη, αποφάσισε η κ. Μπακογιάννη προεξοφλώντας αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η κ. Μπακογιάννη ζητά πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει. Έξαλλου η δήλωση της έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της στην Τουρκία…»

Στις δηλώσεις Μπακογιάννη αντέδρασε και ο Πάνος Καμμένος με ανάρτηση στο twitter.

Οι δηλώσεις Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ζήτησε να επιστρέψει η Ελλάδα τους εννέα Τούρκους τρομοκράτες που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017 σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, ενώ προετοίμαζαν επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας.

Τόνισε πάντως ότι ορθά ο κ. Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους Αξιωματικούς, παρ’ ότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του.

Τόνισε επίσης ότι ο Πάνος Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας και υπερασπίστηκε την απόφασή της να παραστεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν, λέγοντας πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την Τουρκία.

Μπακογιάννη: Ένας λάθος τίτλος προκάλεσε παρανόηση

Λίγο μετά τη συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε μια ανάρτηση στο twitter.

Η κυρία Μπακογιάννη κάνει λόγο για παρανόηση εξαιτίας λάθος τίτλου.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ένας λάθος τίτλος στην πρωινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση προκάλεσε παρανόηση. Είπα ότι “θα έπρεπε να σκεφτούμε την επιστροφή των 9 Τούρκων τρομοκρατών που έχει συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε επιστροφή των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις