Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: “Μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών”

«Αμετανόητο φιλελεύθερο» και «επικίνδυνα λαϊκιστή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκώντας του δριμεία κριτική σχετικά με την αποψινή ομιλία του στην 82η ΔΕΘ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός και τον κατηγορεί πως το μοναδικό σχέδιο του παραμένει η «συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι «ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει να πει τίποτα το καινούριο. Η “σκουριασμένη” πολιτική του πρόταση είναι γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της».

Σημειώνει ότι «το μοναδικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ παραμένει ακριβώς το ίδιο: συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει αναλυτικότερα: «Στο σχέδιο Μητσοτάκη, η αξιολόγηση και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα ισοδυναμούν με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στη νέα του γλώσσα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ονομάστηκαν “απελεύθερωση”! Δεν κρύβει ότι θέλει να παραχωρήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε ιδιώτες. Για τον κ. Μητσοτάκη, η προώθηση των επενδύσεων ισοδυναμεί με το πλιάτσικο και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μείωση των φόρων σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τα μέσαια και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Επισημαίνει ότι «το πιο αστείο, αλλά συνάμα επικίνδυνο στοιχείο της ομιλίας του είναι ότι με τη “σοβαρότητα” και την “αξιοπιστία” που τον διακρίνει θα πείσει για μείωση των πλεονασμάτων, υποσχόμενος νέες “μεταρρυθμίσεις”-αντάλλαγμα προς τους δανειστές -που δεν τις κατανομάζει- για μετά το 2018». Κατόπιν αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο-ευτυχώς θα παραμείνει μόνιμα στην αντιπολίτευση!».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «το σίγουρο είναι ότι η χώρα άξιζει καλύτερα από τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη» και πως «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρα με φόντο τις έδρες των ανεξάρτητων  
Προθεσμία έως την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου θέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στους 13 ανεξάρτητους βουλευτές. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι όποιος βουλευτής θελήσει να ενταχθεί στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί από τη Βουλή
Ο Αλέξης Τσίπρας
Σε θέσεις μάχης Ελλάδα και Ιταλία στη Σύνοδο Κορυφής μετά το «φρένο» του Eurogroup για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας
Αν και εφόσον, η Ευρώπη αποφασίσει τελικά να κινητοποιηθεί για τη στήριξη των πολιτών της, τότε, οι εκτιμήσεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Τζόρτζια Μελόνι
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 14
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ