Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: “Μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών”

«Αμετανόητο φιλελεύθερο» και «επικίνδυνα λαϊκιστή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκώντας του δριμεία κριτική σχετικά με την αποψινή ομιλία του στην 82η ΔΕΘ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός και τον κατηγορεί πως το μοναδικό σχέδιο του παραμένει η «συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι «ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει να πει τίποτα το καινούριο. Η “σκουριασμένη” πολιτική του πρόταση είναι γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της».

Σημειώνει ότι «το μοναδικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ παραμένει ακριβώς το ίδιο: συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει αναλυτικότερα: «Στο σχέδιο Μητσοτάκη, η αξιολόγηση και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα ισοδυναμούν με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στη νέα του γλώσσα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ονομάστηκαν “απελεύθερωση”! Δεν κρύβει ότι θέλει να παραχωρήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε ιδιώτες. Για τον κ. Μητσοτάκη, η προώθηση των επενδύσεων ισοδυναμεί με το πλιάτσικο και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μείωση των φόρων σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τα μέσαια και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Επισημαίνει ότι «το πιο αστείο, αλλά συνάμα επικίνδυνο στοιχείο της ομιλίας του είναι ότι με τη “σοβαρότητα” και την “αξιοπιστία” που τον διακρίνει θα πείσει για μείωση των πλεονασμάτων, υποσχόμενος νέες “μεταρρυθμίσεις”-αντάλλαγμα προς τους δανειστές -που δεν τις κατανομάζει- για μετά το 2018». Κατόπιν αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο-ευτυχώς θα παραμείνει μόνιμα στην αντιπολίτευση!».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «το σίγουρο είναι ότι η χώρα άξιζει καλύτερα από τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη» και πως «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 52