Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια

Κενός λόγος θα παραμείνει η φράση «όλα στο φως « υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αφωνία του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του πρώην Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη οι όποιοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να περιπλέξει τα πράγματα ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια .

«Η συνεχής επίκληση από την κυβέρνηση του απορρήτου για λόγους εθνικού συμφέροντος και ασφάλειας είναι προπέτασμα καπνού, λένε. Διότι όπως ενορχηστρώνεται αυτή τη στιγμή η διαδικασία οδηγείται σε ένα σουρεαλιστικό αδιέξοδο του τύπου «έξω δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αλλά και μέσα δεν θα πούμε τίποτα διότι μπορεί να διαρρεύσει».

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ακόμα ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης πραγματικά θέλει τα πάντα στο φως, για να αποκτήσει περιεχόμενο αυτός ο τίτλος, ας άρει αυτή την σκανδαλώδη τροπολογία ώστε η ΑΔΑΕ να κάνει έρευνα»

Και προσθέτουν: «Αυτά που ζούμε συμβαίνουν σε απολυταρχικά καθεστώτα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μαθαίνει από την ιστορία. Στο Watergate το περίφημο σκάνδαλο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έπεσε λόγω του σκανδάλου αυτού καθαυτού, αλλά λόγω της προσπάθειας συγκάλυψής του».

«Αναμενόμενη η ομιλία Καραμανλή»

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κώστα Καραμανλή τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι ήταν αναμενόμενη από την στιγμή που και άλλα στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στην Καραμανλική πτέρυγα είχαν διαφοροποιηθεί με τις δηλώσεις τους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο θέμα είπε μάλιστα ότι «δεν ξέρω αν ο κ. Καραμανλής εκτέλεσε σίγουρα όμως πυροβόλησε τον κ. Μητσοτάκη και τις πολιτικές της ΝΔ στο μεγάλο αυτό θέμα. Το ότι στήνεται απολυταρχικό καθεστώς και ότι υπάρχει δυσφορία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι ήδη γνωστό.

Και άλλα στελέχη της έχουν αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση. Έχει ξεκινήσει εμφύλιος στα εσωτερικά του κόμματος και είναι λογικό, διότι τον υπεύθυνο, τον ένοχο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών τον γνωρίζουμε όλοι. Οι συνένοχοι μένει να φανούν. Όμως κάποιοι δεν επιθυμούν να είναι συνένοχοι σε μία τέτοια εκτροπή».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν ακόμα ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις μέσα στην ΝΔ αφού το μεγάλο κομμάτι του κυβερνώντος κόμματος δεν επιθυμεί το κόμμα τους να στιγματιστεί από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα ο οποίος με την στάση του χθες στην επιτροπή άλλαξε την όλη διαδικασία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις