Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Σχέδιο συγκάλυψης σε εξέλιξη, να δοθούν απαντήσεις

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Σχέδιο συγκάλυψης σε εξέλιξη, να δοθούν απαντήσεις

«Η συγκάλυψη δεν θα γίνει ανεκτή» διαμηνύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία χθες βρέθηκαν με το Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη προκειμένου να συζητήσουν τις πληροφορίες που θέλουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να καταστρέφει υλικό που έχει να κάνει με τις παρακολουθήσεις.

Το θέμα ξεκίνησε από την «Εφημερίδα των Συντακτών» η οποία ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά USB ασφαλείας (τα λεγόμενα iron keys) των παρακολουθήσεων, με σκοπό την καταστροφή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «τον συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ που προσδιορίζεται ως Α.Λ., στο οποίο επί ΝΔ έχει υπαχθεί το αρμόδιο τμήμα για τις επισυνδέσεις.

Η εντολή για καταστροφή πολλών αρχείων, κρίσιμων για την υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών, δόθηκε από άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ, τον Δ.Μ., ο οποίος περιγράφεται ως «στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εδώ και πολύ καιρό».

Ακόμη δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ είναι αυτά που ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά USB ασφαλείας (περιέχουν ειδικό hardware κωδικοποίησης για αυξημένη προστασία).

Η αντίδραση αυτή προκλήθηκε σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών) ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους στην ΕΥΠ και στις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Ζήτησε εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου υπήρξε κινητοποίηση και τελικά αποφασίστηκε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο Τομέρχης Προστασίας του Πολίτη να επικοινωνήσουν με τον διοικήστε της ΕΥΠ προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις.

Στην συνάντηση που έγινε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους και τόνισαν την ανάγκη να γίνει μία εις βάθος έρευνα και ότι σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά του προοδευτικού κόσμου της χώρας, δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιου τύπου πρακτικές.

«Θα παρακολουθούμε στενά ένα τόσο μεγάλο ζήτημα το οποίο ταράζει, ένα σκάνδαλο που συγκλονίζει σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου. Προφανώς δεν μπορούμε παρά να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη διαρκώς σε αυτό, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν στοιχεία και έτσι αυτό το σκάνδαλο να αποκαλυφθεί κάποτε. Εκτός από τον πολιτικό υπεύθυνο που είναι πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης. Να μη συγκαλυφθούν στοιχεία αλλά να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό» ανέφεραν στις α δηλώσεις του τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πάντως ότι υπάρχει «σχέδιο συγκάλυψης σε εξέλιξη» . Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε μάλιστα με αφορμή το θέμα της εφημερίδας των Συντακτών ότι «είναι μια πολύ κρίσιμη πληροφορία που δείχνει ακριβώς τον πανικό που υπάρχει σε όλο το μηχανισμό του επιτελικού οικογενειακού παρακράτους που έχει φτιάξει το καθεστώς Μητσοτάκη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις