Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μορφής: Κοινοβουλευτικά αποδυναμωμένος και χωρίς απαντήσεις για τον χρόνο των εκλογών ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μορφής: Κοινοβουλευτικά αποδυναμωμένος και χωρίς απαντήσεις για τον χρόνο των εκλογών ο Μητσοτάκης

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον χρόνο των εκλογών παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισημαίνουν ότι για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως «πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας, υποτιμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι ασθενείς, το ΕΣΥ, τα νοικοκυριά».

«Ο κ. Μητσοτάκης παρά το εμφατικό αίτημα για εκλογές, ούτε σήκωσε το γάντι αν και επικαλείται δημοσκοπική του υπεροχή, αλλά ούτε είπε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, επιβεβαιώνοντας τις σκέψεις για εκλογές μήπως και σώσει κάτι από τη ραγδαία φθορά του» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζοντας μάλιστα την απόλυτη ικανοποίηση τους για την πορεία της συζήτησης στην Βουλή, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρέθηκαν πλήρως απομονωμένοι κοινοβουλευτικά, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση στοιχήθηκε πίσω από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει όχι μόνο εκτεθειμένος αλλά και κοινοβουλευτικά αποδυναμωμένος, αφού σε μία τόσο σημαντική κοινοβουλευτική διαδικασία ο Κωνσταντίνο Μπογδάνος, που είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό πριν ένα μήνα αν και έχει διαγραφεί, δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» λένε χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και οι βουλευτές της πλειοψηφίας το μόνο που έκαναν επί τρεις ημέρες αμήχανα «ήταν να επαναλαμβάνουν αθλιότητες για το Μάτι, λες και το “επιτελικό κράτος” δεν κυβερνά τη χώρα τρία χρόνια τώρα και κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, λες και ξεχνούν οι πολίτες ότι με δύο μποφόρ κάηκε η μισή Ελλάδα το καλοκαίρι και με προαναγγελθείσα κακοκαιρία μίας ημέρας νέκρωσε όλη η Αττική». 

Ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε αναφέρθηκε στο θέμα αυτό λέγοντας: «Το Μάτι κύριε Πρωθυπουργέ ήταν ένα συλλογικό τραύμα. Το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις ευθύνες σας. Πού ήταν αλήθεια προχθές εκείνος ο σύμβουλός σας ο κ. Συνολάκης, να σας δώσει το σχέδιό του να εκκενώσετε την Αττική Οδό και τη Μαραθώνος και την Κατεχάκη και την Μεσογείων, όχι σε 25 λεπτά σε 25 ώρες;».

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι τα κυβερνητικά στελέχη επαναλάμβαναν «τη μισή συγγνώμη που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο ούτε ένας να παραδεχτεί ποιο ή ποια ήταν τα λάθη τους που οδήγησαν στο πρωτοφανές φιάσκο με τη διαχείριση της κακοκαιρίας και την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών. Η “συγγνώμη” είναι ψεύτικη και προσπάθεια διαχείρισης του φιάσκου, αφού κανένας δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και όλοι μένουν στις θέσεις τους κανονικά, ενώ προκαλεί αίσθηση ότι δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να υπερασπιστεί τον κ. Στυλιανίδη» ανέφεραν.

Καθώς, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε ιδιαίτερα το θέμα του Μένιου Φουρθιώτη και των σχέσεων του με την κυβέρνηση, τα στελέχη τη αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι «εάν κάποιος έπρεπε να περιγράψει με επτά λέξεις την συζήτηση στη Βουλή, θα μπορούσε να αρκεστεί στο “Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Φουρθιώτη απομονωμένη και σε αποδρομή”».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις