Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για πτυχία καλλιτεχνών – «Να καταργηθεί το κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που τα υποβαθμίζει»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος για τα πτυχία των καλλιτεχνών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζει «κατάπτυστο» επειδή «υποβαθμίζει τα πτυχία».

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος ζητά την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που «υποβαθμίζει κατάφωρα τα πτυχία των καλλιτεχνών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Υποστηρίζει ότι «η σημερινή μαζική κινητοποίηση των ανθρώπων του πολιτισμού απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει κατάφωρα τα πτυχία των καλλιτεχνών στον βαθμό των απολυτήριων λυκείου και παραβιάζει βάναυσα τα εργασιακά τους δικαιώματα», δείχνει ότι πλέον η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία».

Ακολούθως, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρεται στο σημερινό (σ.σ. 27.12.2022) δημοσίευμα των «Εφημερίδας των Συντακτών», σημειώνοντας ότι «οι υπόνοιες που διατυπώνονται ότι ήδη σχεδιάζονται να ιδρυθούν δύο δραματικές σχολές στο πλαίσιο λειτουργίας κολεγίων, αν γίνουν πραγματικότητα, θα επιβεβαιωθεί για μια φορά ακόμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την υπουργό των κολεγίων κα Κεραμέως, ξεπουλάνε τα πάντα προς όφελος φίλων ιδιωτών σαν η χώρα να αποτελεί ιδιοκτησία τους».

KALLITEXNES  INTIME

Καταλήγοντας ο κ. Ηλιόπουλος καλεί «τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει για λίγο τις διακοπές του, να πάρει πίσω τους ρεβανσισμούς απέναντι στους καλλιτέχνες, να τους ακούσει προσεκτικά και να καταργήσει, πριν από τη νέα χρονιά, το εν λόγω κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξοπλιστικά 4,3 δισ. ευρώ από το ΚΥΣΕΑ: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα», anti-drone συστήματα, C-390 και V-BAT – Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Το «πράσινο φως» δόθηκε για 11 προγράμματα που αλλάζουν την αεράμυνα, τις μεταφορές, την επιτήρηση και τις ειδικές επιχειρήσεις - Στα 700 εκατ. ευρώ η συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στον νέο θόλο
Πύραυλοι
Το ΚΥΣΕΑ εγκρίνει σήμερα εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 4,3 δισεκ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυσύνθετα εξοπλιστικά πακέτα των τελευταίων ετών που καλύπτει όλο σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων
Μέγαρο Μαξίμου 42
Νέο «χτύπημα» Βλάχου: Κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακύκλωση
Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις για τον δύσκολο στόχο της αυτοδυναμίας και τα ανοίγματα στη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο βουλευτής της ΝΔ επανέρχεται με παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό
Γιώργος Βλάχος