Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για πτυχία καλλιτεχνών – «Να καταργηθεί το κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που τα υποβαθμίζει»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος για τα πτυχία των καλλιτεχνών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζει «κατάπτυστο» επειδή «υποβαθμίζει τα πτυχία».

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος ζητά την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που «υποβαθμίζει κατάφωρα τα πτυχία των καλλιτεχνών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Υποστηρίζει ότι «η σημερινή μαζική κινητοποίηση των ανθρώπων του πολιτισμού απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει κατάφωρα τα πτυχία των καλλιτεχνών στον βαθμό των απολυτήριων λυκείου και παραβιάζει βάναυσα τα εργασιακά τους δικαιώματα», δείχνει ότι πλέον η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία».

Ακολούθως, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρεται στο σημερινό (σ.σ. 27.12.2022) δημοσίευμα των «Εφημερίδας των Συντακτών», σημειώνοντας ότι «οι υπόνοιες που διατυπώνονται ότι ήδη σχεδιάζονται να ιδρυθούν δύο δραματικές σχολές στο πλαίσιο λειτουργίας κολεγίων, αν γίνουν πραγματικότητα, θα επιβεβαιωθεί για μια φορά ακόμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την υπουργό των κολεγίων κα Κεραμέως, ξεπουλάνε τα πάντα προς όφελος φίλων ιδιωτών σαν η χώρα να αποτελεί ιδιοκτησία τους».

KALLITEXNES  INTIME

Καταλήγοντας ο κ. Ηλιόπουλος καλεί «τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει για λίγο τις διακοπές του, να πάρει πίσω τους ρεβανσισμούς απέναντι στους καλλιτέχνες, να τους ακούσει προσεκτικά και να καταργήσει, πριν από τη νέα χρονιά, το εν λόγω κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσφυγικά: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά την επιδείνωση της υγείας του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή – Συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα
Εκκλήσεις για διάλογο από τον Χάρη Δούκα, παρεμβάσεις από ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντοπούλου και Νέα Αριστερά, απαντήσεις Χαρδαλιά για το σχέδιο της Περιφέρειας
Αριστοτέλης Χαντζής
10
Χατζηδάκης για το Κτηματολόγιο: Από το «συνώνυμο της αποτυχίας» στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης – Το τέλος μιας εκκρεμότητας δεκαετιών
Με την κτηματογράφηση να αγγίζει το 99% της επικράτειας και την ψηφιοποίηση εκατοντάδων εκατομμυρίων σελίδων να βρίσκεται σε εξέλιξη, παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου έως το 2026
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Κτηματολόγιο.