Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στον Πειραιά: “Δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι του Μαρινάκη”!

ΣΥΡΙΖΑ επεισόδια
Φωτογραφία: Eurokinissi

“Η προσπάθεια τραμπούκων να ματαιώσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ομιλητή τον Ε. Τσακαλώτο έπεσε στο κενό”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον Πειραιά.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Πειραιά το απόγευμα της Τετάρτης, 28.03.2018, πριν την εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, παίρνει θέση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το οποίο, μάλιστα, κάνει και αναφορές στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, προσωπικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η προσπάθεια τραμπούκων να ματαιώσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ομιλητή τον Ε. Τσακαλώτο έπεσε στο κενό. Η μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση, αλλά και ο πλούτος του διαλόγου που αναπτύχθηκε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι με τις απειλές και τη βία θα εκφοβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Στις προσφυγικές και λαϊκές γειτονιές του Πειραιά δεν έχουν θέση οι οπαδοί της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, ούτε οι τραμπούκοι του Μαρινάκη.

Για τους διαφόρους ανθυπαλλήλους του κ. Μαρινάκη παραθέτουμε και μια φωτογραφία της μαζικής εκδήλωσης: αλλά όμοιος ομοίω αεί πελάζει…“.

Δείτε την φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ επεισόδια

Τα επεισόδια στον Πειραιά

Η εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ξεσήκωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Περισσότεροι από 200 οπαδοί των Πειραιωτών προσπάθησαν λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, 28.03.2018, να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο «Theoxenia» μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν τον χώρο. Κι έκαναν χρήση χημικών. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού απάντησαν με πέτρες, τούβλα κι ότι άλλο βρήκαν μπροστά τους, σπάζοντας, μάλιστα, κι ένα όχημα της Αστυνομίας.

Click4more: Εικόνες… πολέμου στον Πειραιά! Φωτιές και οδοφράγματα στις συγκρούσεις [pics]

Το κυνηγητό συνεχίστηκε σε στενά και σε γύρω δρόμους, με τους «ερυθρόλευκους» να στήνουν οδοφράγματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου. Η ένταση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο του Πειραιά. ΣΥΡΙΖΑ επεισόδια

Περίπου μία ώρα μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων, τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν υπήρξε συνέχεια.

«Απρόκλητη επίθεση»

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού καταγγέλουν ότι η Αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα σ’ αυτούς κι ότι έκανε αλόγιστη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση κι οι «ερυθρόλευκοι» να απαντήσουν με πέτρες κι άλλα αντικείμενα.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές κι η Αστυνομία υποστηρίζουν ότι υπήρχαν άτομα με κουκούλες και κράνη που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο ξενοδοχείο.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στον Πειραιά

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Epsilon TV

Η ομιλία Τσακαλώτου

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Πέμπτη 22 Μαρτίου είχε ανακοινωθεί ότι σήμερα, με διοργανωτή τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια». Κεντρικός ομιλητής, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η εκδήλωση θα γινόταν σε πολυχώρο στην οδό Καραϊσκου στον Πειραιά. Ωστόσο λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε: «Λόγω προβλήματος του ιδιοκτήτη υπάρχει αλλαγή στο χώρο της συγκεκριμένης εκδήλωσης». Τελικά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε. Και συγκεκριμένα δίχως προβλήματα, στις 19:00 στο ξενοδοχείο «Piraeus Theoxenia». Σημειώνεται ότι μέσω ιστοσελίδων κοινωνικών δικτύωσης οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις