Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για την πρόταση Κασσελάκη για το ευρωψηφοδέλτιο – Ρίχνει τους τόνους η Γεροβασίλη για Τεμπονέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για την πρόταση Κασσελάκη για το ευρωψηφοδέλτιο – Ρίχνει τους τόνους η Γεροβασίλη για Τεμπονέρα

»Την αδιαμεσολάβητη σχέση του με τους πολίτες επικαλέστηκε για άλλη μία φορά ο Στέφανος Κασσελάκης για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Με ένα βίντεο που απευθυνόταν τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε τους φίλους του κόμματος του, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να υποβάλουν την αίτηση τους στο isyriza.

“Ύστερα, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψήφιούς μας για την Ευρωβουλή” ανέφερε χαρακτηριστικά , προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά σε ελληνικό κόμμα, ο πολίτης μπορεί να πάρει το αύριο στα χέρια σου.

“Χωρίς κονέ, αδιαμεσολάβητα, μπαίνεις στην πρώτη γραμμή” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι: “Είναι μία τομή για την ελληνική Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις ευρωεκλογές 2024 από στοίχημα των κομμάτων σε στοίχημα της κοινωνίας”.

Πάντως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία διαφωνούν με τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα στην ανάδειξη των υποψηφίων, επιμένουν ότι καλό είναι να υπάρξει και κάποια εναλλακτική λύση, καθώς όπως επισημαίνουν δεν μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Τα στελέχη αυτά θέτουν μάλιστα μία σειρά από ερωτήματα όπως “πως θα μείνει κρυφή η κατάταξη των υποψηφίων ανάλογα με τους σταυρούς που πήραν;”. Επισημαίνουν ακόμα ότι είναι αυτονόητο πως “οι πρώτοι των πρώτων θα έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των άλλων”.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τα στελέχη αυτά αναμένεται να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση γι’αυτό το θέμα στο συνέδριο του κόμματος. Η πρόταση αυτή θα αναφέρει ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ανά περιφέρεια εξαιρώντας την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Για τις δύο μεγάλες πόλεις θα προτείνεται να μείνουν γύρω στις 10 θέσεις ανοιχτές, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να «απαντήσει» στον «ανταγωνισμό» ακόμα και την τελευταία στιγμή με ηχηρά ονόματα.

Εν τω μεταξύ η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της αναφέρθηκε στον προσυνεδριακό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κόμμα της Αριστεράς, τονίζοντας ότι «το στοίχημα είναι να δώσουμε προοδευτικές απαντήσεις στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής», ενώ αναφερόμενη στις διαφωνίες που έγιναν γνωστές μεταξύ ηγετικών στελεχών τονίζει με νόημα ότι «οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε τις συλλογικές αποφάσεις».

Σε ό,τι αφορά τον θόρυβο αλλά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η εκδήλωση της 13ης Φεβρουαρίου με την συμμετοχή των Διονύση Τεμπονέρα, Έφης Αχτσιόγλου και Μανώλη Χριστοδουλάκη απέφυγε τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν άλλοι κατά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση και δικαιολογεί απολύτως τον διάλογο μεταξύ των πολιτικών χώρων.

“Εξ’ όσων γνωρίζω, πρόκειται για εκδήλωση της Εφημερίδας των Συντακτών και όχι για κοινή εκδήλωση ή πρωτοβουλία τριών πολιτικών στελεχών, όπως αρχικά φάνηκε. Και έχουμε δει πολλές τέτοιες εκδηλώσεις και στο παρελθόν και πολύ πιθανό να δούμε και στο μέλλον. Δεν είμαι αντίθετη στο διάλογο, στη συζήτηση, στον προβληματισμό. Και καταλαβαίνω και συμμερίζομαι – θα έλεγα – την αγωνία χιλιάδων πολιτών για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου απέναντι στην κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις