Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αντιδρά χωρίς σχέδιο, “βλέποντας και κάνοντας”

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αντιδρά χωρίς σχέδιο, “βλέποντας και κάνοντας”

Τις κυβερνητικές αντιφάσεις, όπου τη μία ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται στη σταδιακή άρση του lockdown και την επομένη η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα, επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο πεδίο της πανδημίας.

Αναφερόμενοι μάλιστα στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές στην Θεσσαλονίκη, καθώς οι ιδιοκτήτες αρνούνται να δώσουν κλινικές covid, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι «από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ και να γίνεται κεντρική διαχείριση από το ΕΣΥ.

Click4more Θεσσαλονίκη: Εντολή για επίταξη δυο ιδιωτικών κλινικών από το υπουργείο Υγείας

Έπρεπε να φτάσουμε στην πλήρη απώλεια ελέγχου της πανδημίας και στο σημείο σχεδόν κατάρρευσης του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη για να θυμηθεί να δείξει πυγμή απέναντι στους κλινικάρχες, ενώ μέχρι σήμερα όλη η πολιτική της περιστρεφόταν γύρω από την προστασία των συμφερόντων τους. Ακόμα και τώρα αντιδρά χωρίς σχέδιο, μέρα με τη μέρα και βλέποντας και κάνοντας».

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν μάλιστα ότι τα κυβερνητικά στελέχη με τον τρόπο που  αντιμετωπίζουν  την πανδημία, αντιμετωπίζουν και την παιδεία και την οικονομία, μεγιστοποιώντας έτσι την ανασφάλεια των πολιτών.

«Ο πρωθυπουργός μετά την άρνησή του στην πρόταση Τσίπρα, φέρει πλέον ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί τους επόμενους μήνες  έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία πρόσθεταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επιμένει « να μην κάνει τίποτα για το σήμερα -ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΕΘ, συνταγογράφηση τεστ- και αρκείται σε εμπόριο ελπίδας για το αύριο με το εμβόλιο, το οποίο όμως περιμένει όλη η υφήλιος αφού ακόμα δεν υπάρχει».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανήγγειλε η κυβέρνηση και την απαίτηση αρνητικού τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, έλεγαν ότι επιβεβαιώνεται με τον πιο περίτρανο τρόπο η εγκληματική υποχώρηση της κυβέρνησης το καλοκαίρι στους μεγάλους tour operatetors.

«Επιβάλουν αρνητικό τεστ το χειμώνα αλλά το καλοκαίρι άφησαν τη χώρα “μπάτε σκύλοι αλέστε”, με τα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατά στην έξαρση της πανδημίας» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Click4more Σφοδρή αντιπαράθεση Ρωμανού – Μπάρκα για την τηλεκπαίδευση στα καφενεία

Αναφερόμενοι στα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης έλεγαν ότι πρόκειται για ένα ακόμα φιάσκο της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και πρόσθεταν: «Η είδηση θα ήταν να πήγαιναν όλα καλά. Οι εικόνες με πέντε παιδιά να προσπαθούν να συμμετάσχουν στο μάθημα μέσα από δύο κινητά στο καφενείο αποτελούν την πιο τρανή επιβεβαίωση αποτυχίας της κυβέρνησης. Ακόμα και να λειτουργούσε ωστόσο, χιλιάδες παιδιά δεν θα μπορούσαν να μετάσχουν στο μάθημα λόγω έλλειψης Μέσων. Αδιανόητο 8 μήνες η κυβέρνηση να μην έχει προετοιμαστεί και να μην έχει προμηθεύσει με λαπτοπ όλα τα παιδιά, αδιανόητο να αυξάνει τις ανισότητες».

Για την οικονομία στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι και πάλι η κυβέρνηση «επιδοτεί αναστολή εργασίας και όχι εργασία. Εργαζόμενοι αλλά και επιχειρήσεις σε απόγνωση, 4 στις 5 μένουν εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης. Το δήθεν κοινωνικό μέρισμα αποδείχθηκε ψίχουλα, 55 εκατ. ευρώ, ενώ επιβεβαιώνεται το πετσόκομμα του δώρου Χριστουγέννων για όποιον είναι σε αναστολή, δηλαδή δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε μάλιστα δύο τροπολογίες για δύο μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος των νοικοκυριών και των εργαζομένων. Δύο μέτρα που θα τονώσουν και την κατανάλωση στην αγορά μετά την άρση του lockdown.

– Την πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων των πληττόμενων εργαζομένων από το κράτος. Με αυτόν  τον τρόπο, με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το δώρο που δικαιούνται και, επίσης, δεν θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο και

– το εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά, που αφορά 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ για το δεύτερο και 100 ευρώ για κάθε παιδί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις