Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να ανοίξει τα σχολεία

ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις μόλις μέρες πριν χτυπήσει το “κουδούνι” ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν είναι έτοιμη να ανοίξει τα σχολεία και να δεχθεί τους μαθητές, παρά το γεγονός ότι από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία έχουν περάσει συνολικά έξι μήνες.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ακόμα και σήμερα οι καθηγητές δεν είναι ενημερωμένοι για τον τρόπο λειτουργίας των τάξεων ενώ υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά  για το εάν θα είναι έτοιμες οι μάσκες που θα δοθούν στους μαθητές.

Ζητά τις εισηγήσεις των ειδικών ο Τσίπρας

Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας μάλιστα στην Βουλή, ζήτησε να του δοθούν τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις των λοιμοξολόγων, καθώς όλα δείχνουν ότι οι εισηγήσεις των ειδικών σε πολλά θέματα  ήταν διαφορετικές από αυτά που έκανε η κυβέρνηση .

Με το αίτημά αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αναδείξει ότι οι επιστήμονες είχαν άλλες απόψεις σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, (με τα πλοία και τα ΜΜΜ)  αλλά και στο άνοιγμα των σχολειών    .

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στα μέτρα  που πήρε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό στην Παιδεία τόνισε ότι «η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για μια μεγάλη επένδυση στην δημόσια παιδεία, για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια» και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «ενώ σπαταλά με πρόσχημα την πανδημία δημόσιο χρήμα ακόμα για τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ που χαρίζει σε ιδιωτικές κλινικές, αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα έως 15 μαθητές».

click4more: Κεραμέως σε Φίλη: “Αν ήταν στο χέρι σας θα αφήνατε τα παιδιά στο σκοτάδι”

Ανέφερε ακόμα ότι «αντίθετα, εν μέσω πανδημίας, θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα. Ο κ. Μητσοτάκης το ομολόγησε κυνικά  στη Βουλή. Την ώρα που ήδη εντοπίζονται κρούσματα σε εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την διεξαγωγή των απαραίτητων τεστ τόσο πριν ανοίξουν τα σχολεία όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων», σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «ακόμα και στο ζήτημα προμήθειας μασκών προχώρησε σε σχεδιασμό παροχής τους με καθυστέρηση και απουσία οργάνωσης, μετά την κοινωνική και πολιτική κατακραυγή».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν εναντίον τους το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αντιφάσεις της δικής τους πολιτικής τροφοδοτούν τις θεωρίες συνωμοσίας. Τους καλούμε έστω και τώρα να ακούσουν τη φωνή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλες και όλους», τόνισε ο Νάσος  Ηλιόπουλος.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις