Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους και τώρα δίνει ανεπαρκή προεκλογικά επιδόματα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους και τώρα δίνει ανεπαρκή προεκλογικά επιδόματα

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε χθες (15.02.2023), στη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα παρουσιάσει την πρόταση του κόμματος του αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ αναφέρθηκε στην περίπτωση Πάτση, που έκανε στα δάνεια τη δουλειά που έκαναν τα «κοράκια», υπενθύμισε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το θέμα αυτό, ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ των πολιτών, των τραπεζών και των servicers», επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρέμβει.

«Έρμαια στις ορέξεις των τραπεζών και των funds αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου», λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου και προσθέτουν:

«Ο πρωθυπουργός όχι μόνο αρνείται να φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές, όπως είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά στέλνει τους δανειολήπτες κατευθείαν στα νύχια των τραπεζών».

Σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους και το επίδομα μέχρι 300 ευρώ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι πρόκειται για επιδόματα-μπαλώματα που δίνονται παραμονές των εκλογών στους συνταξιούχους.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση αφού εξαπάτησε πολλαπλά τους συνταξιούχους με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και την περικοπή των αναδρομικών, τους δίνει τώρα ανεπαρκή επιδόματα προεκλογικού χαρακτήρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης τάζει στους συνταξιούχους για μια ακόμα φορά λαγούς με πετραχήλια. Αφού επί τριάμισι χρόνια τους εξαπάτησε, τώρα προεκλογικά ανακοίνωσε ένα εφάπαξ μικρό επίδομα, που έχει ήδη φάει η ακρίβεια. Οι συνταξιούχοι εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και την περικοπή των αναδρομικών έχουν χάσει πάνω από 7 δισ. ευρώ, καθώς και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Το μη μόνιμο επίδομα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες των συνταξιούχων από τις κυβερνητικές πολιτικές και είναι πλήρως αναντίστοιχο με τις πραγματικές ανάγκες τους». ανέφερε χαρακτηριστικά η τομέαρχης Εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι φέτος οφείλονται στο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017!».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για τη μόνιμη αποκατάσταση όλων των αδικιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, τη μόνιμη αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς, την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ και την κατάργηση του ΤΕΚΑ – του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που έχει παραδώσει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις