Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για «κοινωνική καταστροφή» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου, ο οποίος άρχισε να ισχύσει από χθες και που, όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω αυτού απελευθερώνονται πλήρως όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

«Η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας» αναφέρουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι χιλιάδες οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα, έμποροι και επαγγελματίες, οδηγούνται σε πτώχευση με συνοπτικές διαδικασίες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν μάλιστα ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην υλοποίηση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής της, αδιαφορώντας προκλητικά, παρ’ ότι γνωρίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία και την οικονομία. Δεν διστάζει, μάλιστα, να ενεργοποιήσει το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας και χωρίς να δίνει την παραμικρή ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Υλοποιεί  μια σαφή πολιτική αντίστροφης αναδιανομής υπέρ των μεγάλων και ισχυρών».

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας ότι «πριν καλά καλά ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, μετά από έξι μήνες lockdown και με πολλά δισ. ευρώ επιπλέον ιδιωτικού χρέους να βαραίνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση από σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Χιλιάδες οφειλέτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην πτώχευση και η περιουσία τους σε μαζικούς πλειστηριασμούς.

Ο κος Μητσοτάκης δεν αρνείται μόνο την πρότασή μας για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση».

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας: «Με δυο λόγια υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια: Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία τόνισε ότι «η ΕΚΤ προβλέπει πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν χρεοκοπίες της τάξεως του 20% των ελληνικών επιχειρήσεων». «Για αυτό, από την πλευρά μας, επιμένουμε στην ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους –ένα χρέος που σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εξηγώντας ότι «αυτό το χρέος πρέπει σε μεγάλο ποσοστό να διαγραφεί και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε ένα σχήμα 120 δόσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
«Τιμάμε, όμως, και τη δύναμη των Μικρασιατών προσφύγων. Με τη δημιουργικότητά τους συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική πρόοδο της πατρίδας» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Νίκος Δένδιας
Η κατεύθυνση της ΝΔ μετά τη ΔΕΘ: Η νέα ημερομηνία για εκλογές και η στρατηγική απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά
Ο Ιούνιος ο επικρατέστερος μήνας για τη διεξαγωγή των εκλογών - Ο ρόλος των δημοσκοπήσεων και ο στόχος της κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ
Γιώργος Μαζωνάκης 31
Αλεξάνδρα Σδούκου κατά Αλέξη Τσίπρα για Μαδούρο: Τι συμφωνήθηκε το 2012 και τι συνέβη με τα αεροσκάφη της Βενεζουέλας
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έθεσε το ερώτημα ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Τσίπρα και στενών συνεργατών του με ανώτατα στελέχη του καθεστώτος της Βενεζουέλας, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία
Η Αλεξάνδρα Σδούκου 5