Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έβαλε… μπουρλότο στο ΚΙΝΑΛ και συσπείρωσε την Αριστερά

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έβαλε… μπουρλότο στο ΚΙΝΑΛ και συσπείρωσε την Αριστερά

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις το οποίο ψηφίστηκε χθες το βράδυ μέσα σε κλίμα έντασης -μέσα και έξω από τη Βουλή- κατάφερε στην πραγματικότητα δύο πράγματα: Να βάλει το ΚΙΝΑΛ στην μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων και να συσπειρώσει τα κόμματα της αριστεράς τα οποία μίλησαν για προβοκάτσια αναφερόμενα στα χθεσινά επεισόδια στη συγκέντρωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την αποπομπή Χρυσοχοΐδη και σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τώρα τον υπουργό του. Σε διαφορετική περίπτωση, φέρει ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή που εκτυλίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας».

Click4more Τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ! Απείχαν Παπανδρέου – Καστανίδης – Εξελίξεις δρομολογεί η Γεννηματά

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν ακόμα ότι «τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας επανέφεραν στους πολίτες μνήμες από το παρελθόν – από τα χρόνια των μνημονίων –καθώς η αστυνομία έδειξε το πιο αυταρχικό και βίο πρόσωπο της».

«Σήμερα ζούμε τη πρόβα τζενεράλε του νεοφασιστικού νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Σήμερα οργανώθηκε από την αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη επιχείρηση προβοκάτσιας για να δικαιολογήσει την πρόβα τζενεράλε. Για να δικαιολογήσει τη διάλυση της διαδήλωσης. Για να δικαιολογήσει την επιλογή να δείξει δήθεν πυγμή απέναντι στους διαδηλωτές.

Οργανώσατε επιχείρηση προβοκάτσιας και γι αυτό πρέπει να παραιτηθείτε.

Εκτός αν η επιχείρηση αυτή οργανώθηκε από αυτονομημένους θύλακες της ελληνικής αστυνομίας, τους οποίους τότε θα πρέπει να έχετε το σθένος να τους καταγγείλετε ενώπιον του Σώματος, να τους καταγγείλετε μπροστά στον ελληνικό λαό και να ζητήσετε και να επιλέξετε την διάλυσή τους».

Με το βλέμμα στη… Φώφη

Στην Κουμουνδούρου αναμένουν φυσικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ καθώς θεωρούν ότι η διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Χάρη Καστανίδη θα φέρουν σοβαρές εξελίξεις στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Στην χθεσινή συζήτηση πάντως στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για την απόφαση της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο με σκληρές πολιτικές εκφράσεις και επιχειρήματα αλλά όχι με χαρακτηρισμούς καθώς αυτοί θα λειτουργούσαν συσπειρωτικά για το πρόσωπο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Click4more Πέρασε με 187 “ναι” το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να γίνει αιτία για μεγαλύτερη προσέγγιση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι διαφωνούν με τη στήριξη που δίνει η Φώφη Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα ανέφεραν ότι ενώ η κυβέρνηση επιχείρησε και πάλι να διχάσει την αριστερά, παρουσιάζοντας ως θεσμικό κόμμα το ΚΚΕ και ως «μπαχαλάκηδες» τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η τακτική αυτή δεν πέρασε δεδομένου ότι και το ΚΚΕ έκανε λόγο για προβοκάτσια της κυβέρνησης. Επεσήμαναν ακόμα ότι τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατέληξαν τις ομιλίες τους λέγοντας ότι το  νομοσχέδιο αυτό θα καταλήξει στα σκουπίδια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις