Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες για το εμβόλιο αν χρειαστεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πιέσεις προς τη κυβέρνηση ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε διμερές επίπεδο προκειμένου να προμηθευτεί εμβόλια για τους έλληνες πολίτες ασκούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ήδη χώρες της Ε.Ε. όπως η Γερμανία  και η Κύπρος έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις.  

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε μάλιστα στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα αυτό λέγοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει ώστε η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες».

«Εάν δεν προχωρήσει αυτό, η χώρα πρέπει να αναζητήσει και άλλες λύσεις στην κατεύθυνση διμερών συμφωνιών»  προσθέτοντας ότι «πρώτιστο μέλημα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας με οποιοδήποτε μέσο».

Ακόμα επισημαίνουν ότι σύμφωνα  με το περιοδικό Politico η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα λάβει 1,8 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της Moderna, ενώ σύμφωνα με την κοινοτική κατανομή θα μπορούσε να λάβει επιπλέον 2 εκατ. δόσεις. «Δεν θα φτάσουμε ποτέ στην ανοσία» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία επισημαίνουν ότι υπάρχει τραγική καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

Ακόμα υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη και για τις εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας –από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει 4.601 συνανθρώπους μας- αλλά και για την τεράστια ύφεση στην οικονομία»

«Οι πολίτες δεν αγοράζουν πια το αφήγημα της ατομικής ευθύνης» ,σχολιάσε  χαρακτηριστικά ο Νάσο Ηλιόπουλος ο οποίος  τόνισε ακόμα ότι «όπως αναφέρθηκε στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, τις τελευταίες 15 μέρες έχουν αυξηθεί κατά 25% οι νοσηλευόμενοι με COVID-19 στην Αττική και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μεταφέρει υγειονομικούς από την Αττική στη Μακεδονία, γιατί αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη συνταγογραφεί τα τεστ και να μη λαμβάνει μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας», πρόσθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτα δεν έχει αλλάξει από το Νοέμβριο

Την ίδια ώρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων λέγοντας «τίποτα όμως δεν έχει αλλάξει από το Νοέμβριο, τότε που έκλεισαν «προληπτικά» όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που ειδικοί, εκπαιδευτικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύουν εδώ και μήνες».

Για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες, δεδομένου ότι δεν έχουν παρθεί μια σειρά από μέτρα που θα διασφαλίσουν στο μέγιστο δυνατό την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και το ενδεχόμενο αυτά να μην οδηγηθούν άμεσα στο κλείσιμο.

Για εμάς, στην παρούσα συγκυρία, το άνοιγμα το σχολείων είναι πολιτικά ανεύθυνο (μιας που η κυβέρνηση ιεραρχεί την «επικοινωνία» πάνω από τις ζωές μας), επιστημονικά αστήριχτο, μιας που η επιστημονική κοινότητα κρατά στο σύνολό της πολλές επιφυλάξεις ακόμα και για την ημερομηνία του ανοίγματος, και εγκληματικό για το σύνολο μικρών και μεγάλων ανθρώπων που συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δομές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού