Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για ασυλία των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.

«Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση εισάγει νέα ασυλία, αυτή τη φορά για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι επιπλέον «οι συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα υπόκεινται πλέον στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στη συνέχεια ότι η υπόθεση με το ΤΑΙΠΕΔ δείχνει ότι: «για άλλη μια φορά, το κράτος Δικαίου, η νομιμότητα, η διαφάνεια, πάνε περίπατο από τη “μεταρρυθμιστική”, “ευρωπαϊκή” κυβέρνηση Μητσοτάκη» και πως αυτή «έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στη μεταπολίτευση στον αριθμό των ασυλιών που παρέχει απλόχερα».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «την ίδια στιγμή που αυστηροποιεί τον ποινικό κώδικα για την υπόλοιπη κοινωνία, εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο για τα δικά της golden boys:

  • Ασυλία με τον ν. 4639/2019 για τους τραπεζίτες που διαχειρίστηκαν και διέγραψαν δάνεια δεκάδων δισ. στα χρόνια των μνημονίων, την ίδια στιγμή που το Δημόσιο ήταν αιμοδότης τριών ανακεφαλαιοποιήσεων.
  • Ασυλία για τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ το Δημόσιο θα έχει απώλειες 40 δισ. ευρώ μετά την εσπευσμένη αποεπένδυση.
  • Ασυλία για τα μέλη του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων με τις «επενδύσεις» ασφαλιστικών ταμείων.
  • Ασυλία για τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την πανδημία με τους 35.000 νεκρούς, τους περισσότερους σε όλη τη Δυτική Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό.
  • Ασυλία και για τα μέλη της επιτροπής Γεραπετρίτη για το δυστύχημα των Τεμπών.
  • Και τώρα ασυλία για το ΤΑΙΠΕΔ και όσους αναλαμβάνουν να εκποιήσουν την περιουσία του Δημοσίου με προβλεπόμενα έσοδα 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις για το 2024».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η νέα αυτή σκανδαλώδης ασυλία έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά το επικοινωνιακό πυροτέχνημα άρσης της ασυλίας των τραπεζιτών που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε εισάγει το 2019 με το ν. 4637/2019, από τις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης». Τονίζει ότι η «κατόπιν εορτής άρση της ασυλίας των τραπεζιτών δεν θα έχει βέβαια αναδρομικό χαρακτήρα. Συνεπώς, όσοι γλύτωσαν, γλύτωσαν».

Προσθέτει ότι «επιβεβαιώνεται πως το ακαταδίωκτο που παρείχε το Μαξίμου στους τραπεζίτες, ήταν ένα έγκλημα συγκάλυψης οικονομικών εγκλημάτων του παρελθόντος. Διαφορετικά, αν η ρύθμιση του 2019 ήταν ορθή από άποψη Δικαίου, γιατί την καταργούν τώρα;».

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά σε τι ακριβώς χρειάζεται η νέα ασυλία για το ΤΑΙΠΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, «μήπως σκοπεύουν να την καταργήσουν κι αυτή αργότερα, αφού πρώτα κάνουν τις “δουλειές” τους;».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζει ότι «για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να εξασφαλίζει με ασυλίες τα golden boys, τα τραπεζικά στελέχη και τους φίλους του Μαξίμου που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού Δημοσίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 16
Παύλος Μαρινάκης για υποκλοπές: Ο Τσίπρας αφού απέτυχε ως πρωθυπουργός θέλει να το γυρίσει σε εισαγγελέας, η απόφαση αφορά ιδιώτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ανανεωθεί η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια
Παύλος Μαρινάκης 15