Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ικανοποιήσει το ακροδεξιό ακροατήριο

ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το προσφυγικό και την ανακοίνωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για το κόψιμο των επιδομάτων σε όσους παίρνουν άσυλο, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και καλεί την κυβέρνηση «να αφήσει τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού για το ακροδεξιό της ακροατήριο και να ασχοληθεί επιτέλους με την ουσία του προσφυγικού».

«Η κυβέρνηση πιστή στις ιδεοληψίες της, κόβει επιδόματα σε πρόσφυγες που έχουν ήδη αποκτήσει άσυλο. Πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε., αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Click4more Μηταράκης: Τέλος τα επιδόματα στους μετανάστες που παίρνουν άσυλο

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει παράλληλα ότι «η σκληρή και άδικη αυτή επιλογή δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή».

Κατηγορεί τη ΝΔ ότι «έντρομη μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό, προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο» και καλεί τους Κ. Μητσοτάκη και Ν. Μηταράκη «να αφήσουν τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και να εστιάσουν στην ουσία: την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας, τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την προώθηση πολιτικών ένταξης των προσφύγων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις