Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σκέφτεται να «ανοίξει» νωρίτερα την Μύκονο επειδή ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στο νησί

ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση για την πανδημία, την διαχείριση του τουρισμού και τα θέματα της Παιδείας εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  αναμένεται να βρεθεί αύριο στην Μύκονο προκειμένου να συζητήσει από κοντά με τους επιχειρηματίες του νησιού τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξ αιτίας του τοπικού lockdown.

Μάλιστα στελέχη της Κουμουνδούρου αποδίδουν την σπουδή της κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα η Μύκονος στο γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στο νησί και θα συνομιλήσει με τους τοπικούς παράγοντες «σχετικά με τα λάθη και τις αβλεψίες που έγιναν και οι οποίες οδήγησαν την Μύκονο στο μινι lockdown».

«Η Κεραμέως σφαγιάζει 20.000 μαθητές» 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες πάντως από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της υπουργού Παιδείας χαρακτηρίζοντας «έγκλημα εκ προμελέτης» την απόφαση της Νίκης Κεραμέως  να αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια 20.000 μαθητές.

«Ως άλλη “Ηρώδης” σφαγιάζετε 20.000 μαθητές. Ντιλάρετε με τους ιδιοκτήτες κολεγίων» είπε απευθυνόμενος στην υπουργό παιδείας και πρόσθεσε: «επιλέξατε τη χρονιά της πανδημίας, τη χρονιά που τα σχολεία ήταν κλειστά το μισό χρόνο, τη χρονιά της οικονομικής ανασφάλειας από τα αποτυχημένα σας lockdown, να θέσετε σε εφαρμογή την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής».

Ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης διάβασε μάλιστα από το βήμα της Βουλής και την επιστολή που έστειλε προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο αριστούχος μαθητής Διονύσης Κατάκαλος, ο οποίος αν και συγκέντρωσε συνολικά 20.988 μόρια δεν εισάγεται στην Αρχιτεκτονική.

«Τι έχετε να απαντήσετε στον Διονύση; Τι έχετε να απαντήσετε σε χιλιάδες παιδιά σαν το Διονύση; Μπορείτε να τα κοιτάξετε στα μάτια και να τους απαντήσετε; Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Μητσοτάκη μια απάντηση. Όχι σε εμάς, όχι στην αντιπολίτευση.  Αλλά στα χιλιάδες παιδιά που βλέπουν το όνειρό τους να συντρίβεται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκη Κεραμέως.

 «Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα».

«Φιάσκο οι πανηγυρισμοί για την πανδημία»

«Οι πανηγυρισμοί σας στην πανδημία κατέληξαν σε ακόμα ένα φιάσκο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφερόμενος  στη διαχείριση της πανδημίας, τόνισε  ότι «το Covid free καλοκαίρι που υποσχόταν πρωθυπουργός δεν ήρθε γιατί δεν κάνατε τίποτα. Οι πανηγυρισμοί σας κατέληξαν σε ακόμα ένα φιάσκο, πάλι κάνατε τα ίδια εγκληματικά λάθη. Οι ποινές και οι απειλές για τους μη εμβολιασμένους, απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες».

«Μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους, με την υπόλοιπη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις